Α. Νταβίας: Η σιωπή δεν είναι χρυσός, ούτε στην Επιτρ. Κοινωνικής Πολιτικής
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Α. Νταβίας: Η σιωπή δεν είναι χρυσός, ούτε στην Επιτρ. Κοινωνικής Πολιτικής

Μέσω του blog που διατηρεί, η δημοτική παράταξη Για το Χαλάνδρι Αλλάζουμε Πορεία καταγγέλλει τη δημοτική Αρχή του δημάρχου Σίμου Ρούσσου ότι επιχείρησε να επιβάλει μετακλητό υπάλληλο – σύμβολο του δημάρου, στη Διαπαραταξιακή Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής.

Στη σχετική ανάρτηση, που υπογράφουν ο επικεφαλής της παράταξης Άγγελος Νταβίας και ο εκπρόσωπος στην Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Λέρτας, αναφέρονται τα εξής:

Η χθεσινή (σ.σ.: 9/10/2015) συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, στην οποία η διοίκηση του Δήμου αναγκάστηκε σε υπαναχώρηση από τη διακηρυγμένη πρόθεσή της να εκπροσωπεί και να προεδρεύει της επιτροπής αιρετών ο μετακλητός υπάλληλος – σύμβουλος του δημάρχου, αντί εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου, αποτελεί μια ακόμα δικαίωση του τρόπου που έχουμε επιλέξει να ασκεί τα αντιπολιτευτικά της καθήκοντα η δημοτική μας παράταξή, η οποία -παρά τις ισχνές της δυνάμεις- αναδεικνύεται καθημερινά, με τις παρεμβάσεις της, σε παράγοντα σταθερότητας και περιφρούρησης των δημοκρατικών κεκτημένων στον Δήμο Χαλανδρίου, αλλά και χρήσιμος εμβυουλκός για τις αναγκαίες για το Χαλάνδρι και την τοπική κοινωνία μεταρρυθμίσεις, εκεί όπου βρίσκουμε ανοικτά αυτιά από τη μεριά της εξουσίας (βλ. παιδεία, αθλητική πολιτική) ή συμμαχίες σε πολιτικό ή κοινωνικό επίπεδο.

Το γεγονός ότι το θέμα αναδείξαμε εμείς, μέσα από την Πλατεία, και όχι καμία μεγάλη συστημική δημοτική παράταξη, ευτυχώς δεν έδωσε αφορμή και δεν προτάχθηκε ως σημαντική παράμετρος στην ιεράρχηση των μεγάλων της αντιπολίτευσης, ώστε να αποδεχτούν και να υποστηρίξουν την επικίνδυνα επιπόλαιη εκπεφρασμένη πρόθεση του δημάρχου, που θα οδηγούσε με βεβαιότητα σε επικίνδυνη αντιδημοκρατική παρεκτροπή και μάλιστα σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, όπως αυτό της διαχείρισης των πιο αδύνατων και χρηζόντων της θεσμικής και οργανωμένης αλληλεγγύης της κοινωνίας, τμημάτων της τοπικής μας κοινωνίας.

Εχθές (σ.σ.προχθές) ολόκληρη η αντιπολίτευση, διά των εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων, τοποθετήθηκαν και δήλωσαν ξεκάθαρα ότι δεν αποδέχονται τέτοια σενάρια παραθεσμικής λειτουργίας. Νιώθουμε την ανάγκη να τους συγχαρούμε για τη στάση τους.

Στην χθεσινή (σ.σ.: προχθεσινή) συνεδρίαση προήδρευσε η υπό παραίτηση πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτκής κα Χρυσούλα Μάζη, υπό την προεδρία της οποίας ένα χρόνο τώρα -και μέχρι το διάστημα πριν τις εκλογές- η επιτροπή λειτούργησε αποδεκτά, με βάση το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο.

Και λέμε «αποδεκτά» και όχι «άριστα», «άψογα» ή άλλα τέτοια υπερβολικά, διότι δεν πρόκειται εμείς να αποδεχτούμε ποτέ ότι μπορεί μια επιτροπή αιρετών να παίρνει αποφάσεις που υπόκεινται στην έγκριση του Δ.Σ. μιας Α.Ε. διαχείρισης του δημόσιου χρήματος και αυτό να ονοματίζεται δημόσια «άριστη» λειτουργία.

Κατανοούμε βέβαια ότι η πρόεδρος της Επιτροπής, αλλά και τα μέλη της, δεν κρίνονται για το θεσμικό πλαίσιο που υπηρετούν (αυτό είναι θέμα της κυβέρνησης), αλλά για το πώς ασκούν τα καθήκοντά τους ΕΝΤΟΣ ΑΥΤΟΥ, πώς τα εξαντλούν υπέρ του δημόσιου συμφέροντος.

Και η κα Μάζη, υποβοηθούμενη από όλα τα μέλη της επιτροπής, λειτούργησε όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούσε.

Και αυτό το διακηρύσσουμε δημόσια, χωρίς επιφύλαξη, με μία μόνο αναγκαία πολιτική παρατήρηση – κριτική: Η ΙΔΙΑ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ, Η ΙΔΙΑ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ, έστω και χωρίς ομοφωνία -αφού υπάρχουν διαφορές στρατηγικών και αντιλήψεων στις δημοτικές παρατάξεις που δεν πρέπει να κρύβονται κάτω από το χαλί, δεν είμαστε όλοι ίδιοι- θα έπρεπε να αναδεικνύει το θεσμικό άτοπο και να διεκδικεί την διόρθωσή του από την κυβέρνηση, αντί να το συγκαλύπτει και να αποσιωπά τις αδυναμίες του.

Με αυτή την παρατήρηση επαναλαμβάνουμε την θέση μας ότι η προεδρία της κας Μάζη είχε θετικό πρόσημο και εμείς -υπερβαίνοντας ως γνήσιοι αντισυμβατικοί- τον θεσμικό μας ρόλο και εκτόπισμα, θα την καλούσαμε να ξανασκεφτεί την ανάκληση της παραίτησής της, όχι γιατί έχουμε «προσωπικές συμπάθειες», αυτά δεν καθορίζουν την δική μας δράση, αλλά γιατί η επιτροπή κοινωνικής πολιτικής λειτούργησε καλά και μπορεί να λειτουργήσει ακόμα καλύτερα υπό την προεδρία της..

Σε κάθε περίπτωση πάντως, αν δεν το κάνει ή δεν επιλεγεί αυτό συλλογικά από την παράταξή της, η επιτροπή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟ της επιλογής του δημάρχου βεβαίως, που τελικά είναι ο μοναδικός υπεύθυνος και υπόλογος για τη διαχείριση του πολιτικού δυναμικού του Δήμου και της πλειοψηφίας.

Όσο μας αφορά: Ο ρόλος της αντιπολιτευτικής ασφάλειας ή της «είσπραξης» πολιτικού κέρδους από τις αστοχίες της πλειοψηφίας κατόπιν εορτής, το αντιπολιτευτικό πάρτι πάνω από το χυμένο γάλα, μας αφήνει παγερά αδιάφορους, παρά το γεγονός ότι είναι η political correct πεπατημένη, που βεβαίως μας είναι γνωστή ως μέθοδος.

Είναι μια πρακτική της απελθούσας πολιτικής περιόδου που ελπίζουμε ότι σύντομα θα γίνει οριστικά παρελθόν, πάντως εμείς έχουμε απορρίψει.

Συνεχίζουμε την παρεμβατική μας δράση επιδιώκοντας να συμβάλλουμε κάθε φορά στο να «σώσουμε οτιδήποτε και αν σώζεται» ή να βελτιώσουμε οτιδήποτε και αν βελτιώνεται, με βάση βέβαια την δική μας (μειοψηφική) θεώρηση για το τι είναι σωστό και τι λάθος για το δημόσιο συμφέρον.

Και έτσι θα συνεχίσουμε.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΟΦΕΛΟΥΣ ΕΞΑΓΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet