Γιώργος Κουράσης: Η περίοδος χάριτος έχει τελειώσει κ. δήμαρχε
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Γιώργος Κουράσης: Η περίοδος χάριτος έχει τελειώσει κ. δήμαρχε

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου, τέως δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Κουράσης, επανέρχεται στο θέμα των έργων που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής κι αφορούν στον Δήμο (Διαφωνίες Σ. Ρούσσου και Γ. Κουράση για τις σχέσεις Δήμου Χαλανδρίου & Περιφέρειας) και με αυτή την αφορμή προειδοποεί τη δημοτική αρχή του νυν δημάρχου Σίμου Ρούσσου ότι «η περίοδος χάριτος έχει τελειώσει».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Γ. Κουράση:

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εξέφρασα την εύλογη απορία μου, πώς είναι δυνατόν να χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής, ούτε λίγο ούτε πολύ, 400 νέα έργα, συνολικής αξίας 400 εκατ. ευρώ σε 66 Δήμους της Αττικής και ο Δήμος Χαλανδρίου, να έχει μηδενική συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτό.

Οι απορίες εντείνονται εάν αναλογιστεί κανείς ότι η διοίκησή μας άφησε σαν κληρονομιά στη διοίκηση Ρούσσου πολλές και ώριμες μελέτες για έργα υποδομών εκατομμυρίων ευρώ (όμβρια, δημοτικός φωτισμός, αναπλάσεις κ.λπ.).

Θα πρέπει να καταλάβει ο κ. Ρούσσος, πλησιάζοντας τον ένα χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων του, ότι η περίοδος χάριτος έχει τελειώσει.

Οφείλει να ανταποκριθεί άμεσα και αποτελεσματικά. Να δώσει λύσεις σε δρομολογημένα μάλιστα θέματα, αντί να τα «βάζει κάτω από το χαλί». Όπως π.χ. στο θέμα των Ρομά, στο θέμα της μείωσης των παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθώς και στην αδυναμία λειτουργίας των δύο καινούργιων βρεφονηπιακών σταθμών κ.ά.

Έχει το μοναδικό προνόμιο, ίσως πανελλαδικά, να διαδέχεται μια δημοτική Αρχή, που πέραν από τις μελέτες που προαναφέρθηκαν, του έχει αφήσει ταμειακή ρευστότητα ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ.

Εάν το ίδιο το κράτος και οι φορείς του, στοιχειωδώς προσέγγιζαν τη διαχείριση αυτή, σήμερα η χώρα δε θα βρισκότανε σε αυτήν την άθλια κατάσταση.

Τα πλεονεκτήματα αυτά, οικονομική ευρωστία και τεχνική επάρκεια, η διοίκηση του κ. Ρούσσου θα πρέπει να τα «εκμεταλλευθεί».

Να προχωρήσει γρήγορα χωρίς χρονοτριβές τα έργα που προγραμμάτισε αλλά δε πρόλαβε, λόγω της κουτσουρεμένης θητείας, να ολοκληρώσει η δική μας διοίκηση.  

Κάτι που έγινε πρόσφατα με το μουσείο Νόμπελ, αλλά και θα γίνει με την επικείμενη ανανέωση του στόλου καθαριότητας και των οχημάτων Δημοτικής Συγκοινωνίας, επιλογές που καμία νέα διοίκηση δε θα μπορούσε να δρομολογήσει, στον πρώτο κιόλας χρόνο λειτουργίας της, εάν δεν παραλάμβανε έναν υγιή οικονομικά Δήμο.

Παράλληλα όμως με τα έργα που θα γίνουν με τους δικούς μας πόρους, ο Δήμος οφείλει να διεκδικήσει θεσμικά, από όλες τις δυνατές πηγές χρημοτοδότησης (Περιφέρεια, ΕΣΠΑ, Κράτος), το μερίδιο που του αναλογεί.

Είναι τραγικό, όμορος Δήμος να εντάσσει έργα ύψους 10 εκατομμυρίων περίπου και ο Δήμος μας… μελέτη 15.000 ευρώ!

Είναι αστείο ο κ. Ρούσσος να φέρνει στο Δ.Σ. ως αντιστάθμισμα της θλιβερής αυτής πραγματικότητας τις αίολες υποσχέσεις του κ. αντιπεριφερειάρχη για μελλοντική χρηματοδότηση. Και μάλιστα να απορεί για τις εύλογες ενστάσεις της αντιπολίτευσης.

Δεν μας ενδιαφέρουν οι προσωπικές σχέσεις του κ. Ρούσσου (ή και αντιπάθειες), που έχει (ή δεν έχει) με την περιφερειάρχη.

Ο Δήμος Χαλανδρίου είναι ένας από τους μεγαλύτερους Δήμους της Αττικής, που έχει πολλά προβλήματα. Προβλήματα που επέφερε η ραγδαία αστικοποίησή του.

Του οφείλεται η ανάλογη αντικειμενική μεταχείριση τουλάχιστον με τους ομοειδείς Δήμους, στην επίλυσή τους, από όλους.

Η επάρκεια των Υπηρεσιών του και η τεχνική προετοιμασία (που με μεγάλη προσπάθεια καταφέραμε) καθιστούν την απαίτηση αυτή δικαίωμα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2019
Powered by Wisenet