Δήμος Χαλανδρίου: Με άγνοια και ψέματα δεν γίνεται αντιπολίτευση κ. Κουράση
Κοινωνία

Δήμος Χαλανδρίου: Με άγνοια και ψέματα δεν γίνεται αντιπολίτευση κ. Κουράση

Η διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου απαντά στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Χαλάνδρι σε Δράση του κ. Γιώργου Κουράση, περί «κατασπατάλησης χρημάτων στο έργο ανέγερσης του νέου δημαρχείου της πόλης».

Ειδικότερα, η δημοτική αρχή Χαλανδρίου αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Θα χαρακτηριζόταν αστεία και ανάξια σχολιασμού η ανακοίνωση της παράταξης Χαλάνδρι σε Δράση του κ. Γ. Κουράση με την οποία εγκαλείται ο δήμαρχος Χαλανδρίου για κατασπατάληση στο έργο του νέου δημαρχείου, αν δεν αποκάλυπτε αδικαιολόγητη -για αιρετούς- άγνοια συμβάσεων δημοσίων έργων και δεν βασιζόταν σε fake news, που οφείλουμε να αντικρούσουμε, για να γνωρίζουν οι πολίτες την πλήρη αλήθεια.

Και δυστυχώς οι αλήθειες είναι πικρές για την μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου μας:

Το έργο της ανέγερσης του νέου δημαρχείου Χαλανδρίου ύψους 11.748.083,13 ευρώ χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων και ως εκ τούτου δεν επιβαρύνει ούτε κατά ένα σεντ τους δημότες Χαλανδρίου, όπως με περισσό θράσος ή με περισσή άγνοια διατείνεται η παράταξη Κουράση.

Οι μελέτες για την ανέγερση του δημαρχείου, οι οποίες διατυμπανίζει η μείζονα αντιπολίτευση ότι καταδεικνύουν «προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο» ανατέθηκαν στους μελετητές -είθισται να μην τις κάνει ο δήμαρχος- με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου και κυρίως παρελήφθησαν με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Κουράσης και η παράταξή του που σήμερα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους και μιλούν για «προχειρότητά» της μελέτης αντιστήριξης έχουν υπερψηφίσει την παραλαβή της.

Η επικαιροποίηση δαπανών αντιστήριξης για απρόβλεπτες δυσκολίες κατά τη διάρκεια της εκσκαφής -που δεν επηρεάζει μάλιστα το συνολικό προϋπολογισμό του έργου- προβλέπεται στις συμβάσεις δημοσίων έργων.

Θα μπορούσαμε πιθανόν να χαρακτηρίσουμε και δικαιολογημένη την άγνοια του κ. Κουράση σε τέτοια θέματα, δεδομένου ότι είναι ίσως ο μοναδικός δήμαρχος του Χαλανδρίου που δεν παρέδωσε στην πόλη ούτε ένα δημόσιο έργο!

Τελευταία επισήμανση, αλλά εξίσου σημαντική. Είναι η δεύτερη φορά που η μείζονα αντιπολίτευση επιτίθεται στη σημερινή διοίκηση με συκοφαντίες και fake news για τα μεγάλα έργα που υλοποιούνται στην πόλη. Την πρώτη φορά δεχτήκαμε άθλια επίθεση για το έργο ομβρίων των 5,5 εκατ. ευρώ, στο Κεντρικό Χαλάνδρι, επειδή απαιτήσαμε -για να διασφαλίσουμε την περάτωση του έργου- γραπτή δικαιολόγηση του κάθε εργολάβου για το ποσοστό έκπτωσης που είχε δώσει, διαδικασία που έθεσε εκτός διαγωνισμού τους εργολάβους με τις αδικαιολόγητες εκπτώσεις του 70% (!).Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνώριζαν και γνωρίζουν πολύ καλά κύριε Κουράση ότι η κατακύρωση δημοσίων έργων σε μειοδότες με τέτοια έκπτωση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ναυάγια.

Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος των προτεινόμενων από την κυβέρνηση αλλαγών στο νόμο για τις δημόσιες συμβάσεις που συζητήθηκε στο χθεσινό (29 Οκτωβρίου 2020) υπουργικό συμβούλιο. Ούτε γι’ αυτό είναι πληροφορημένος ο κ Κουράσης;

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet