Ελ. Χριστούλη: Ανυπόστατες οι κατηγορίες του Χ. Ρώμα για την Παπανικολή – Παλαιολόγου
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Ελ. Χριστούλη: Ανυπόστατες οι κατηγορίες του Χ. Ρώμα για την Παπανικολή – Παλαιολόγου

Στην ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Χάρη Ρώμα για παλαιότερη διαρροή στο σύστημα άρδευσης στην Παπανικολή – Παλαιολόγου, στην οποία κατηγορεί τη δημοτική αρχή Χαλανδρίου, απαντά η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Έλενα Χριστούλη, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο κ. Ρώμας «εκτοξεύει ανυπόστατες κατηγορίες σε αυτοδιοικητικούς».

Ειδικότερα, η κ. Χριστούλη αναφέρει:

«Xαιρόμαστε που ο κ Ρώμας κατάφερε να βρει χρόνο ανάμεσα στις δεκάδες φωτογραφήσεις του σε lifestyle περιοδικά και κανάλια για να ασχοληθεί με το πώς ποτίζονται τρία παρτέρια στο τέρμα της Παπανικολή – Παλαιολόγου. Θα χαιρόμασταν περισσότερο αν ασχολούνταν και με το πώς η Περιφέρεια δεν ποτίζει τα τελευταία χρόνια ολόκληρη τη νησίδα της Παπανικολή, μήκους σχεδόν 2,5 χιλιομέτρων με αποτέλεσμα να έχει ξεραθεί το γκαζόν.

Δυστυχώς γι’ αυτόν αν και ασχολείται δεύτερη φορά με τον συγκεκριμένο δρόμο (η πρώτη ήταν στην χιονόπτωση “Ελπίς”) εξακολουθεί να επιδεικνύει, ασυγχώρητη για αιρετό, άγνοια σχετικά με τις αρμοδιότητες οδικών δικτύων και τις επιτρεπόμενες ενέργειες του δήμου και της Περιφέρειας Αττικής.

Ας ρωτήσει λοιπόν ο κ. Ρώμας κάποιον, καλύτερα ενημερωμένο από τον ίδιο, αντιπεριφερειάρχη, για να του επιβεβαιώσει ότι η Παπανικολή-Παλαιολόγου, όπως άλλωστε και η Εθνικής Αντιστάσεως, η Πεντέλης και η Α. Παπανδρέου ανήκουν στο οδικό δίκτυο αποκλειστικής ευθύνης της Περιφέρειας Αττικής. Αυτή η ευθύνη δεν αφορά μόνο την αδειοδότηση, τα έργα και την κατάσταση του οδοστρώματος, τον ηλεκτροφωτισμό και το πράσινο των νησίδων αλλά και ό,τι βρίσκεται κάτω από αυτό.

Καμία παρέμβαση ούτε πάνω, ούτε κάτω από το οδόστρωμα και την νησίδα δεν μπορεί να γίνει από άλλον φορέα η χωρίς την άδεια της Περιφέρειας Αττικής. Γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Αττικής έχουν παραστεί σε αυτοψίες σε συνεργασία και μετά από αιτήματα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, προκειμένου να βρεθεί λύση, δυστυχώς χωρίς μέχρι σήμερα αποτέλεσμα. Το ίδιο άλλωστε επιβεβαιώθηκε και στο συμβάν με την καθίζηση, τον Οκτώβριο του 2021, που κράτησε κλειστή την οδό Παλαιολόγου σχεδόν δύο εβδομάδες. Τότε μάλιστα η Περιφέρεια Αττικής, ανταποκρινόμενη στο καθήκον της σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, είχε αποκαταστήσει την σοβαρή βλάβη και υπήρξε σειρά ανακοινώσεων του περιφερειάρχη για αυτό το θέμα.

Ο Δήμος Χαλανδρίου, ως οφείλει, έχει ενημερώσει την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής για πιθανή διαρροή στο δίκτυο υδροδότησης κάτω από το οδόστρωμα της Παπανικολή – Παλαιολόγου και έχει επισημάνει, υπηρεσιακά, χωρίς τυμπανοκρουσίες και δημόσιες ανακοινώσεις το πρόβλημα που είναι πιθανόν να προκαλέσει στο κοντινό μέλλον και σοβαρότερα θέματα από το πότισμα τριών παρτεριών στην πλατεία Φλύας  (πρώην πλατεία Κένεντυ).

Γνωρίζουμε ότι μία χρόνια, συστηματική διάβρωση εδαφών δύναται να προκαλέσει φαινόμενα επικίνδυνα για ανθρώπους και περιουσίες. Η περυσινή εμπειρία αποκατάστασης του τεράστιου κρατήρα από διαρροή στον ίδιο δρόμο δείχνει ότι παρόμοια θέματα οφείλει η Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού να τα αντιμετωπίζει με αίσθημα ευθύνης και συνεργασίας μακριά από μικροπολιτικές και προσωπικές φιλοδοξίες.

Είναι δικαίωμα του κ. Ρώμα να πιστεύει ότι το θέμα της διαρροής υδάτων και πιθανόν της ασφάλειας των διερχόμενων οδηγών και πεζών προσφέρεται για την μικροπολιτική προώθηση των προσωπικών του φιλοδοξιών.

Δεν είναι όμως δικαίωμα του να χρησιμοποιεί την ιδιότητά του ως αντιπεριφερειάρχη, για να εκτοξεύει ανυπόστατες κατηγορίες σε αυτοδιοικητικούς και να αντιστρέφει την πραγματικότητα προκειμένου να καλύψει την πλήρη άγνοια του περί θεσμικών αρμοδιοτήτων και την ανυπαρξία των θέσεών του για την πόλη».

Η ανακοίνωση του Χ. Ρώμα:

«Ως πότε η διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου, στο όποιο πρόβλημα παρουσιάζεται ή στην όποια δική της αμέλεια ή ολιγωρία, θα ρίχνει το μπαλάκι ευθυνών στην Περιφέρεια Αττικής;

Ως πότε κάποιοι που παριστάνουν τους σωτήρες, στα δύσκολα θα εφαρμόζουν την τακτική: ΑΠΕΛΘΕΤΩ ΑΠ’ ΕΜΟΥ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙΟΝ ΤΟΥΤΟ;

Επί του προκειμένου το καινούργιο ψέμα που διαδίδουν στελέχη ή άλλα «πρωτοπαλίκαρα» του Δήμου Χαλανδρίου έχει να κάνει με τη διαρροή στην οδό Παλαιολόγου, στο ύψος της πλατείας Φλύας (πρώην Κέννεντυ).

Η διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου διατείνεται ότι κατόπιν αυτοψίας της διαπιστώθηκε διαρροή στο σύστημα άρδευσης που εξυπηρετεί τα παρτέρια και τα σιντριβάνια της περιοχής και αυτή η διαρροή οφείλεται στην Περιφέρεια Αττικής που έδωσε άδεια σε κάποιο πάροχο να σκάψει και να κάνει εγκάρσια τομή για να περάσουν οπτικές ίνες στο οδόστρωμα Παλαιολόγου – Παπανικολή.

Σύμφωνα πάντα με τη διοίκηση του δήμου οι εργασίες αυτές προκάλεσαν τη διαρροή. Η Περιφέρεια Αττικής απάντησε την 31-03-2022 με το υπ’ αρ. 270426 έγγραφο και απαντά ξανά μέσω εμού ότι οι τεχνικές μας υπηρεσίες ουδέποτε προέβησαν σε τεχνικές εργασίες εγκατάστασης οπτικών ινών, ούτε έδωσαν ανάλογη άδεια σε κάποιον πάροχο. Ακόμη όμως κι αν έδινα, το βάθος των εργασιών στο επίμαχο σημείο θα ήταν 10 εκατοστά. Τα δίκτυα άρδευσης όμως κυμαίνονται σε βάθη 0,6 έως 0,9 μέτρα! Σε μεγάλο βάθος δηλαδή για να έχουν βλαφτεί από εργασίες που γίνονται λίγο πιο κάτω από την επιφάνεια.

Πιθανή φθορά στο δίκτυο άρδευσης επισημαίνουμε ότι ίσως οφείλεται στην παλαιότητα του δικτύου άρδευσης.

Η συντήρηση και λειτουργία του συστήματος άρδευσης είναι αποκλειστικά αρμοδιότητα του Δήμου.

Ο Δήμος Χαλανδρίου όφειλε, όπως έκανε στις 5/07/2022, ο Δήμος Κηφισιάς, να καταθέσει αίτημα στη Διεύθυνση τεχνικών έργων της Περιφέρειας Αττικής για άδεια αποκλεισμού τμήματος της οδού και εκσκαφής για να διερευνήσει τη βλάβη. Ο Δήμος Κηφισιάς έλυσε το αντίστοιχο πρόβλημα. Ο Δήμος Χαλανδρίου αρέσκεται στο να επιρρίπτει τις ευθύνες του αλλού. Κρίμα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet