Καταψηφίστηκε η αλλαγή του ΟΕΥ στο Χαλάνδρι – «Πυρά» δημάρχου κατά της αντιπολίτευσης
Πολιτική

Καταψηφίστηκε η αλλαγή του ΟΕΥ στο Χαλάνδρι – «Πυρά» δημάρχου κατά της αντιπολίτευσης

Καταψηφίστηκε με 18 ψήφους κατά και 14 υπέρ η πρόταση της διοίκησης του Δήμου Χαλανδρίου για αλλαγή του ΟΕΥ (Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας).

«Τελείωσε έτσι μια τριετής προσπάθεια (η διαβούλευση με τις υπηρεσίες είχε ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2017) να φτιαχθεί ένας σύγχρονος, αποτελεσματικός και δίκαιος προς όλους, Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κατοίκων της πόλης και των εργαζομένων του Δήμου, χωρίς αποκλεισμούς, προνόμια και διακρίσεις σε κατηγορίες εργαζομένων», σημειώνει σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του σε μέσο κοινωνική δικτύωσης ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος και προσθέτει:

«Οι ίδιοι άνθρωποι που το 2013, ως διοίκηση τότε (Κουράσης, Βάσιος, Κρανίδης) κατήργησαν 200 οργανικές θέσεις, καταδικάζοντας τον Δήμο σε υποστελέχωση κρίσιμων υπηρεσιών (παιδικοί σταθμοί, κοινωνική υπηρεσία, «Βοήθεια στο σπίτι», καθαριότητα, τεχνικές και οικονομικές υπηρεσίες), τα κατάφεραν και πάλι, αυτή τη φορά με την καθοριστική βοήθεια του ΚΚΕ και της ΛΑ.Ε. Με την καταψήφιση του Οργανισμού δεν πρόκειται να υπάρξει δυνατότητα αναπλήρωσης των θέσεων όσων συνταξιοδοτούνται ή μετατάσσονται κατά δεκάδες, ούτε βέβαια πρόκειται να λειτουργήσουν στοιχειωδώς στελεχωμένες οι τεχνικές, οικονομικές και κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου.

»Επίσης θα συνεχισθεί το καθεστώς του ιδιότυπου αποκλεισμού υπηρεσιακής εξέλιξης σε ολόκληρες κατηγορίες εργαζομένων (ΤΕ,ΔΕ), παρά τη σημαντική συνεισφορά τους στη λειτουργία του Δήμου.

»Όσοι συνέβαλαν, υπηρετώντας στενά ιδιοτελή μικροσυμφέροντα, σε αυτήν την εξέλιξη ας γνωρίζουν ότι απλώς πυροβόλησαν τα πόδια τους…».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet