Νέα δημοτική σύμβουλος Χαλανδρίου η Χριστίνα Μαχαίρα
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Νέα δημοτική σύμβουλος Χαλανδρίου η Χριστίνα Μαχαίρα

Η Χριστίνα Μαχαίρα, ως επιλαχούσα της δημοτικής παράταξης Αντίσταση με τους Πολίτες, διαδέχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου τη δημοτική σύμβουλο Βασιλική Βαζάκα, η οποία παραιτήθηκε λόγω προσωπικών υποχρεώσεων.

Η κ. Μαχαίρα ορκίστηκε την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022 στο δημαρχείο Χαλανδρίου, ενώπιον του δημάρχου, Σίμου Ρούσσου.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, ο δήμαρχος Χαλανδρίου καλωσόρισε την κ. Μαχαίρα και της ευχήθηκε καλή θητεία, ενώ σημείωσε τη σπουδαία συμβολή της Βασιλικής Βαζάκα στο έργο που έχει γίνει από το 2014, ειδικά στην Σχολική Επιτροπή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στην οποία ήταν άμισθη πρόεδρος και βασικό στέλεχος όλα αυτά τα χρόνια.

«Οφείλω εκ μέρους όλων ένα δημόσιο “ευχαριστώ” στην Βάσω Βαζάκα που υπήρξε εκτός από πρόεδρος για πέντε χρόνια και ψυχή της Σχολικής Επιτροπής της Πρωτοβάθμιας. Με άπειρες αμισθί εργατοώρες, από τον Σεπτέμβρη του 2014, κατάφερε, μαζί με όσους συμμετείχαν σ’ αυτήν να αντιστρέψει πλήρως την εικόνα εγκατάλειψης των σχολείων και σήμερα να παραδίδει 10 πλήρως ανακαινισμένα σχολεία, 11 ανακατασκευασμένα γήπεδα μπάσκετ, 150 νέους υπολογιστές και φωτοτυπικά, σχεδόν διπλάσιες καθαρίστριες πληρωμένες στην ώρα τους και πλήρως ισοσκελισμένο ταμείο. Την ευχαριστούμε γιατί έχει κάνει πολλά περισσότερα από το καθήκον της», σημείωσε ο δήμαρχος Χαλανδρίου.

Ποια είναι η νέα δημοτική σύμβουλος

Γεννήθηκε στην Εύβοια και είναι κάτοικος Χαλανδρίου από το 2002. Είναι πτυχιούχος του Φυσικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και τελειόφοιτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Πειραιά. Έχει εργαστεί στην Εθνική Τράπεζα και την ιδιωτική εκπαίδευση. Τα τελευταία 20 χρόνια εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας στο χώρο των γραφικών τεχνών.

Δραστηριοποιήθηκε στο φοιτητικό κίνημα με τις Αριστερές Συσπειρώσεις Φοιτητών και το φεμινιστικό κίνημα ως μέλος του «Σπιτιού γυναικών». Συμμετείχε στην ίδρυση του «Φεμινιστικού Κέντρου Αθήνας». Από το 2006 δραστηριοποιείται με τη δημοτική παράταξη Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου.

Είναι ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης «Μαζί να τα φάμε» και του «Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Χαλανδρίου», στα οποία δραστηριοποιείται μέχρι σήμερα. Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της δημοτικής επιχείρησης του Δήμου Χαλανδρίου ΦΛΥΑ Α.Ε., κατά το διάστημα 2015 – 2019, ενώ από τον Νοέμβριο του 2021 είναι μέλος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Χαλανδρίου. Είναι μέλος της γραμματείας του τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου και αναπληρώτρια συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet