Στηρίζει τις επιλογές της κυβέρνησης το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου
Πολιτική

Στηρίζει τις επιλογές της κυβέρνησης το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου

Ψήφισμα σχετικά με τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος εξέδωσε το Δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου σε συνεδρίασή του που διεξήχθη την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015.

Το Δημοτικό Συμβούλιο διαφωνεί με την ενέργεια της κυβέρνησης να επιβάλλει τη δέσμευση των διαθεσίμων χωρίς να υπάρξει διαβούλευση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά όπως αναφέρεται στο ακόλουθο ψήφισμα «στηρίζει ηθικά, πολιτικά και υλικά κάθε επιλογή της κυβέρνησης που κινείται στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των λαϊκών αναγκών».

Ψήφισμα σχετικά με την «Κατεπείγουσα ρύθμιση για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα Ελλάδος»:

Μετά από την αποτυχημένη εφαρμογή ενός πενταετούς οικονομικού προγράμματος που μόνο δεινά σώρευσε στη χώρα αλλά και στην Αυτοδιοίκηση, ντόπιοι και ξένοι παράγοντες συνεχίζουν τις πιέσεις προς τη νέα κυβέρνηση για τη συνέχιση της ίδιας μνημονιακής πολιτικής. Προσπαθούν να επιβάλλουν την υπογραφή ενός νέου μνημονίου,  με νέα υφεσιακά μέτρα όπως η περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, η αύξηση της φορολογίας μέσω αλλαγής του ΦΠΑ, η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, η εκποίηση της Δημόσιας Περιουσίας κ.ά. Στο πλαίσιο αυτών των πιέσεων εντάσσεται και ο περιορισμός της ρευστότητας που έχει επιβληθεί από την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα.

Πιστεύουμε ότι απέναντι στους εκβιασμούς της Ε.Ε., του ΔΝΤ και της ΕΚΤ οφείλει να συγκροτηθεί ένα ενιαίο, ενωτικό και ισχυρό μέτωπο αντίστασης από όλες εκείνες τις δυνάμεις του τόπου που αγωνίζονται για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων.

Διαφωνούμε με την ενέργεια της κυβέρνησης να επιβάλλει τη δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων των Δήμων χωρίς, όπως όφειλε, να διαβουλευτεί με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και χωρίς να ζητήσει ανοικτά και ξεκάθαρα τη στήριξή τους και την ένταξή τους σε ένα τέτοιο ενιαίο μέτωπο αντίστασης και αγώνα.

Καμιά όμως επιφύλαξη, ένσταση ή διαφωνία στους χειρισμούς ή στο περιεχόμενο δεν μπορεί να μας οδηγήσει στην ταύτιση με αυτούς τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες και φορείς που ενώ τα προηγούμενα χρόνια στήριζαν με την ανοχή τους τις μνημονιακές πολιτικές, σήμερα ανακάλυψαν τον δρόμο του αγώνα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.

Πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση οφείλει να μην υποχωρήσει ούτε βήμα πίσω, να τιμήσει την εμπιστοσύνη που της έδειξε ο ελληνικός λαός, να προχωρήσει στην υλοποίηση των προεκλογικών και προγραμματικών της δεσμεύσεων και να στηριχθεί στη δύναμη και αποφασιστικότητα του λαού με στόχο την πλήρη ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος και τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.

Για εμάς η εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών έχει απόλυτη προτεραιότητα σε σχέση με τα συμφέροντα των δανειστών.

Στηρίζουμε ηθικά, πολιτικά και υλικά κάθε επιλογή της κυβέρνησης που κινείται σε αυτή την κατεύθυνση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet