Σ. Ρούσσος: Ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού δεν αφορά μόνο τους Παλαιστινίους
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Σ. Ρούσσος: Ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού δεν αφορά μόνο τους Παλαιστινίους

Οι άρρηκτοι δεσμοί αλληλεγγύης μεταξύ του ελληνικού και παλαιστινιακού λαού επαναβεβαιώθηκαν, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή Χαλανδρίου, με αφορμή το μίνι φεστιβάλ «Στον καθρέφτη της Παλαιστίνης», το οποίο συνδιοργανώθηκε από το Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού (mέta) τον πρέσβη του κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπάσι, με τη στήριξη του Δήμου Χαλανδρίου, επ’ αφορμή της Διεθνούς Ημέρας Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό.

«Στους δίσεκτους και σκοτεινούς καιρούς που μας έλαχε να ζήσουμε και στους οποίους πάντα ξεχωρίζει κανείς με ασφάλεια τους αληθινούς φίλους πρέπει να γνωρίζετε ότι στην πόλη του Χαλανδρίου έχετε γνήσιους φίλους και συναγωνιστές. Ανθρώπους που στέκουν με σεβασμό και δέος απέναντι στη ματωμένη ιστορία, τους αγώνες και τις πολύχρονες θυσίες του λαού της Παλαιστίνης για Λευτεριά και Δικαιοσύνη. Όχι μόνο γιατί οι πραγματικοί άνθρωποι οφείλουν να αισθάνονται βαθιά μέσα τους σαν δική τους την θλίψη, τον πόνο και την οργή όταν οπουδήποτε στον κόσμο θανατώνεται άδικα ένας άνθρωπος», τόνισε ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, υπενθυμίζοντας ότι το Χαλάνδρι έχει αδελφοποιηθεί με την Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης και ότι Χαλανδραίοι έχουν συμμετάσχει αποφασιστικά σε κινήσεις για τα δίκαια του παλαιστινιακού λαού, συμπεριλαμβανομένης της αιματοβαμμένης αποστολής του Στολίσκου Ελευθερίας το 2010».

«Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να πιστεύουμε, γιατί πια, ο αγώνας του Παλαιστινιακού λαού δεν αφορά μόνο τους Παλαιστινίους. Αφορά κάθε ελεύθερο άνθρωπο πάνω στον πλανήτη», υπογράμμισε η αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής του ΜΕΡΑ25, πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και τιμής ένεκεν Παλαιστίνια πολίτης, Σοφία Σακοράφα.

Ο πρέσβης Μαρουάν Τουμπάσι στάθηκε στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης που προσέλαβε από τον ελληνικό λαό κατά την εδώ θητεία του και δεσμεύθηκε να επανέρχεται συχνά, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα, στη χώρα μας, καθότι επίκειται τοποθέτησή του σε νέα καθήκοντα.

Η εικαστικός και πρόεδρος του Δ.Σ. του mέta, Δανάη Στράτου εξήγησε το σκεπτικό της διοργάνωσης που με τη διπλή γλώσσα της τέχνης και του πολιτικού επιχειρήματος επιχειρεί να αναδείξει το παλαιστινιακό ζήτημα ως κεντρικό κόμβο του δυστοπικού κόσμου που ζούμε.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο γραμματέας του ΜΕΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, οι πρέσβεις της Βενεζουέλας, Ιορδανίας, Μαρόκου,  Σαουδικής Αραβίας και Σουδάν, ο πρόξενος της Αιγύπτου, ο δήμαρχος Σαρωνικού και πλήθος ευαισθητοποιημένων πολιτών.

«Η ζωηρή συζήτηση των δημιουργών με το κοινό έδωσε την ευκαιρία να φωτιστούν λιγότερο γνωστές πλευρές του παλαιστινιακού ζητήματος, όπως η περίπλοκη θέση των Παλαιστινίων ισραηλινής υπηκοότητας, η έμφυλη διάσταση των αντιστάσεων, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η παλαιστινιακή καλλιτεχνική παραγωγή και άλλα σημαντικά ζητήματα», σημειώνει η δημοτική αρχή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet