Για “αχαρακτήριστη εμπάθεια” κατηγορεί τη διοίκηση Ρούσσου ο Κ. Αγγελής
Πολιτική

Για “αχαρακτήριστη εμπάθεια” κατηγορεί τη διοίκηση Ρούσσου ο Κ. Αγγελής

Με οξύ τρόπο επικρίνει τη διοίκηση του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας (Χαλάνδρι σε Δράση) Κώστας Αγγελής, με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στην τελευταία συνεδρίσης του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης (Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016).

Ο κ. Κ. Αγγελής, με ανακοίνωσή του, κατηγορεί τη δημοτική αρχή για “αχαρακτήριστη εμπάθεια” προς μία παράταξη η οποία προτείνει “συναινετικές λύσεις” προς το καλό της πόλης.

Ακολουθεί η σχετιή ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας:

“Βρήκαν θέμα να κάνουν αντιπολίτευση”  είπε ο Δήμαρχος

Κώστας Αγγελής
Κώστας Αγγελής

Παρατηρούμε στις τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου έναν αδικαιολόγητο εκνευρισμό και μια αυταρχική ρητορική εκ μέρους του δημάρχου έναντι της αντιπολίτευσης. Εφευρίσκει εχθρούς, ανακαλύπτει αντιπάλους, στοχοποιεί πολιτικές και γενικότερα δείχνει μια αχαρακτήριστη εμπάθεια σε όποιον δε συμφωνεί μαζί του. Λογικές του τύπου “βρήκαν θέμα να κάνουν αντιπολίτευση” είναι επιεικώς απαράδεκτες ειδικά στη συγκεκριμένη αντιπολίτευση.

Με αφορμή τα θέματα της 3ης Συνεδρίασης του Δ.Σ. της 11ης Φεβρουαρίου και ειδικότερα το θέμα 3 που αφορούσε την επιβολή συνδρομής σε μέλη των ΚΑΠΗ με οικογενειακό εισόδημα άνω των 20.000€, για τη χρήση της πισίνας του Δήμου και τη μεγαλοθυμία της διοίκησης να το μειώσει στο μισό, όπως και τα θέματα 11, 12, 13 που αφορούσαν απευθείας αναθέσεις για δημιουργία θεατρικών εργαστηρίων για παιδιά, νέους και ενήλικες, καθώς και τη δημιουργία μουσικού εργαστηρίου μάθησης σύγχρονης κιθάρας σε μαθητές δημοσίων γυμνασίων και λυκείων, η διοίκηση μας βρήκε απέναντι.

Προσπαθήσαμε με επιχειρήματα να ανατρέψουμε την εισήγηση για τα ΚΑΠΗ, με αρωγούς κάποιους ηλικιωμένους συνδημότες μας που παρέστησαν και εξήγησαν κι αυτοί τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να υπάρχει αυτή η έστω και μειωμένη συνδρομή, στο κολυμβητήριο. Λόγοι ηλικιακοί, λόγοι υγείας, λόγοι θεραπευτικοί, λόγοι ψυχολογίας, λόγοι επικοινωνίας, λόγοι κοινωνικοί, λόγοι σεβασμού στην τρίτη ηλικία επιβάλλουν τη δωρεάν χρήση της πισίνας, όπως ακριβώς ήταν μέχρι σήμερα. Αντί λοιπόν, μιας ουσιαστικής συζήτησης εισπράξαμε ταξικές κορώνες και άρνηση, καθώς η διοίκηση “προστατεύει” έτσι τους άπορους δημότες της και επιβάλλει εισφορά στους “πλούσιους” συνταξιούχους. Δεν τους πέρασε από το μυαλό φαίνεται τι σημαίνει τρίτη ηλικία, ούτε φυσικά τους έχει ενημερώσει κανείς πως στα μέσα μαζικής μεταφοράς, για παράδειγμα, όταν οι ηλικιωμένοι αγοράζουν το μειωμένο τους εισητήριο δεν προσκομίζουν εκκαθαριστικό της εφορίας!

Σε ό,τι αφορά τώρα τα θέματα 11, 12, 13 και τις αναθέσεις για τα καλλιτεχνικά εργαστήρια. Κανείς δεν τους κατηγόρησε για τη σκοπιμότητα ίδρυσής τους. Το αντίθετο, εισέπραξαν και τα εύσημα της αντιπολίτευσης για την πρωτοβουλία τους. Πολύ απλά τους εξηγήσαμε ότι για λόγους ισοπολιτείας θα έπρεπε τουλάχιστον να απευθύνoυν μια πρόσκληση ενδιαφέροντος από το site του Δήμου και του Αετοπούλειου για την πρόθεση της διοίκησης. Στη συνέχεια το Πολιτιστικό, μαζί με τον καθ΄ ύλην και κατ΄  ουσίαν (λόγω της επαγελματικής του ταυτότητας) αντιδήμαρχο θα αξιολογούσαν τις προτάσεις και η επιλογή τους θα ψηφιζόταν ομόφωνα. Αντ΄ αυτού η μπάλα στην εξέδρα. “Να φέρουμε όλα τα βιογραφικά στο Δ.Σ.;”,  “το καλοκαίρι στο Φεστιβάλ πώς έγινε η επιλογή των παραστάσεων;”.

Άλλα λόγια ν΄ αγαπιόμαστε! Εμείς δε ζητήσαμε να έχουμε άποψη στα πρόσωπα. Το μόνο που ζητήσαμε ήταν Διαφάνεια και η επιλογή δική σας. Για να εισπράξουμε, εκτός μικροφώνου, αλλά αρκετά δυνατά ώστε να ακουστεί “άφησέ τους, αυτοί δε θέλουν να γίνεται τίποτε στην πόλη”.

Συγχαρητήρια, αν αυτό καταλάβατε! Ξέρετε, ο καιρός περνά γρήγορα. Είστε τυχεροί που έχετε τη συγκεκριμένη και εν συνόλω υπεύθυνη αντιπολίτευση. Προσπαθούμε από την πρώτη μέρα να είμαστε χρήσιμοι και συναινετικοί για το καλό της πόλης. Θυμηθείτε τη δική σας πορεία ως αντιπολιτευόμενη παράταξη, με ένα διαρκές και διαχρονικό ΟΧΙ, σε κάθε πρόταση των παρελθόντων “αστικών” διοικήσεων, που τόσο μέμφεστε. Μη μας προκαλείτε συνέχεια, μην ψάχνετε να βρείτε σε εμάς αόρατους εχθρούς, μόνο και μόνο για να στηρίξετε το “επαναστατικό” σας αφήγημα, βάσει του οποίου το Χαλάνδρι περίμενε αιώνες ολόκληρους να έρθετε εσείς να το σώσετε!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet