Ακύρωσε ο Μ. Αγγελάκας την απόφαση του Δ.Σ. για μη παράδοση στοιχείων
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Ακύρωσε ο Μ. Αγγελάκας την απόφαση του Δ.Σ. για μη παράδοση στοιχείων

Ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ακύρωσε, τελικώς, την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου, η οποία ζητούσε από τον δήμαρχο Σίμο Ρούσσο να μην παραδώσει τα στοιχεία των υπαλλήλων για την αξιολόγηση και τον επανέλεγχο των συμβάσεων που έγιναν την τελευταία εικοσαετία. Το έγγραφο απεστάλη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στον Δήμο το απόγευμα της Παρασκευής 10 Οκτωβρίου 2014 (ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ).

Η απόφαση του Δ.Σ., η οποία έλαβε αύξοντα αριθμό 182/2014 και την οποία ακύρωσε ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας αναφέρει ότι:

Ομόφωνα καταγγέλλει και απαιτεί την κατάργηση του αντισυνταγματικού Ν. 4250/2014, ο οποίος στηρίζεται σε προκαθορισμένες ποσοστώσεις και οδηγεί στην εξαθλίωση, προωθώντας νέες απολύσεις εργαζομένων και ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών.

Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου ή οποιοσδήποτε αρμόδιος υπηρεσιακός παράγοντας να μην προχωρήσει στην υπογραφή καμιάς κατανομής ποσοστώσεων αξιολόγησης για το προσωπικό του Δήμου Χαλανδρίου.

Δεσμεύεται ότι δε θα εφαρμόσει η διοίκηση του Δήμου, ούτε θα ζητηθεί από αρμόδιο υπηρεσιακό παράγοντα καμιά πειθαρχική διαδικασία που θέλει να επιβάλει ο νόμος εναντίον των εργαζομένων.

Όσον αφορά τον επανέλεγχο των συμβάσεων το Δημοτικό Συμβούλιο θεωρεί αυτόν προσχηματικό μιας και το ασαφές νομικό πλαίσιο, η ανυπαρξία διευκρινίσεων για σειρά ζητημάτων που έχουν κριθεί ήδη από τα δικαστήρια, το ΑΣΕΠ και τα υπηρεσιακά συμβούλια αποβλέπει στην απόλυση εργαζομένων και στην κατάργηση θέσεων των ήδη αποδυναμωμένων ΟΤΑ.

Γι΄ αυτό αποφασίζει να μην επιτρέψει την έναρξη διενέργειας ελέγχου και να μην παρασχεθούν αιτούμενα στοιχεία και να κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για τη δημοσιοποίηση του θέματος και την κινητοποίηση τόσο των εργαζομένων όσο και του συνόλου των πολιτών του Χαλανδρίου.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα το γραφείο Τύπου του Δήμου σημειώνεται ότι “αξίζει να επισημανθεί ότι ένας διορισμένος κρατικός υπάλληλος ακυρώνει μια ομόφωνη απόφαση 41 εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων”, ενώ στην ίδια ανακοίνωση προαναγγέλλεται έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης “για να αντιμετωπιστεί η νέα κατάσταση”.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet