Δήμος Χαλανδρίου: «Ποιοι και γιατί στοχοποιούν τη δημοτική αρχή;»
Πολιτική

Δήμος Χαλανδρίου: «Ποιοι και γιατί στοχοποιούν τη δημοτική αρχή;»

Στον θόρυβο που έχει προκληθεί στα Μέσα Ενημέρωσης σχετικά με τον Δήμο Χαλανδρίου αναφέρεται με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Δήμου, όπου επισημαίνει το μικρό χρονικό διάστημα στο οποίο βρίσκεται στα ηνία του Δήμου η δημοτική αρχή του δημάρχου Σίμου Ρούσσου. Τα προβλήματα για τα οποία κάνει λόγο ο Τύπος, τα οποία  η ανακοίνωση χαρακτηρίζει ως «υπαρκτά και ανύπαρκτα θέματα», είναι χρόνια και διερωτάται γιατί δεν είχαν θιγεί πριν αναλάβει η τωρινή διοίκηση.

Όπως αναφέρεται, η «επίθεση επιχειρεί να στοχοποιήσει τη νέα δημοτική αρχή που αντιστέκεται στην περαιτέρω συρρίκνωση των υπηρεσιών του Δήμου».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

ΣΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ Ή ΣΕ ΕΙΚΟΣΙ ΜΕΡΕΣ;

Το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Χαλανδρίου και η νέα δημοτική αρχή βρίσκονται στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Τηλεόραση, ραδιόφωνο, Τύπος και διαδίκτυο ανακάλυψαν υπαρκτά αλλά και ανύπαρκτα θέματα. Από τα προβλήματα στις παιδικές χαρές, τους κλειστούς αθλητικούς χώρους και τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα στον Δήμο μέχρι τον καθ΄ όλα νόμιμο ορισμό δύο ειδικών συνεργατών του δημάρχου.

Είναι παγκοίνως γνωστό ότι η διοίκηση του Δήμου έχει αναλάβει τα καθήκοντά της μόλις πριν από είκοσι ημέρες. Είναι επίσης προφανές ότι αυτά τα προβλήματα –μαζί με εκατοντάδες άλλα– χρονίζουν, ακριβώς λόγω της αδιαφορίας, της ανικανότητας ή της αδυναμίας των προηγούμενων διοικήσεων να τα επιλύσουν. Και, φυσικά, είναι άξιο απορίας γιατί κανένα από τα ΜΜΕ, που ξαφνικά άρχισαν να «ενδιαφέρονται» για το Χαλάνδρι, δεν αναρωτήθηκε σε ποια κατάσταση βρίσκονταν τα σχολεία λίγες μέρες πριν ανοίξουν, για εργολαβίες σε ζωτικής σημασίας έργα που είχαν παγώσει ή τι αποτέλεσμα έχει η αδιαφορία των διοικήσεων για τη νόμιμη και ασφαλή λειτουργία των αθλητικών χώρων.

Αυτή η ενορχηστρωμένη επίθεση προφανώς δεν έχει στόχο να αναδείξει τα οξυμένα προβλήματα της πόλης ούτε φυσικά να συμβάλλει στη λύση τους. Πολύ περισσότερο δεν έχει σκοπό να συμβάλει στην ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών αφού όλα αυτά αποσυνδέονται από το ζοφερό περιβάλλον που έχουν επιβάλει οι μνημονιακές πολιτικές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που στερείται πλέον πόρους και αναγκαίο προσωπικό.

Αυτή η επίθεση επιχειρεί να στοχοποιήσει τη νέα δημοτική αρχή που αντιστέκεται στην περαιτέρω συρρίκνωση των υπηρεσιών του Δήμου την οποία επιχειρεί η κυβέρνηση με πρόσχημα την «αξιολόγηση» των εργαζομένων ή τον «επανέλεγχο» των συμβάσεών τους που είχαν νομιμοποιηθεί από προηγούμενες διοικήσεις του δήμου.

Στις 18/9/2014, ο δήμαρχος Χαλανδρίου μαζί με άλλους 9 δημάρχους της Αττικής με κοινή συνέντευξη Τύπου επαναεπιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να αγωνιστούν ενάντια στην περαιτέρω συρρίκνωση των ΟΤΑ.

Την επομένη, εκτός από τα ΜΜΕ, τον Δήμο Χαλανδρίου θυμήθηκε και το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο ζητά από τη νέα διοίκηση του Δήμου να εκκενώσει οικόπεδο ιδιοκτησίας του και στο οποίο βρίσκονται κάποιες από τις εγκαταστάσεις της υπηρεσίας καθαριότητας. Μάλιστα, αδιαφορώντας εάν αυτό το αίτημα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας, ζητά ο χώρος να εκκενωθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου! Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι η νέα δημοτική αρχή ήδη έχει σχέδιο για τη λύση του χρονίζοντος προβλήματος που αφορά συνολικά την καθαριότητα στο Χαλάνδρι.

Για άλλη μία φορά είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώσουμε προς κάθε «καλοθελητή» ότι θα υπερασπιστούμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες όλων των δημοτών μας.

Μαζί τους -και μόνο μαζί τους- θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας, την πόλη μας και τη χώρα μας, που η πολιτική των μνημονίων και της λιτότητας καταστρέφει καθημερινά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet