Έκθεση ζωγραφικής «Παραμύθια και τοπία»
Πολιτισμός

Έκθεση ζωγραφικής «Παραμύθια και τοπία»

Την έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Ζιάκα «Παραμύθια και τοπία» παρουσιάζει η γκαλερί Χρυσόθεμις στο Χαλάνδρι έως την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014.

Η καλλιτέχνις, αναφερόμενη στη δουλειά της, σημειώνει:
«…Ζωγραφίζω τις περισσότερες φορές θέματα που προέρχονται από τη φύση. Το τοπίο ή κάτι που ακινητοποίησε το βλέμμα για “περισσότερο” από το κανονικό μπορεί να είναι η θάλασσα, μπορεί να είναι ένα βουνό, που στέκεται φόντο βαρύ σε ένα μαύρο κυπαρίσσι. Μπορεί να είναι η μαγεία των αρχαίων ερειπίων, ο τρόμος -περιέργεια για το τότε- ανάκληση μνήμης. Μπορεί όμως να είναι το κακοχυμένο μπάλωμα στην άσφαλτο και το μοιραίο σχήμα που χάρις στην αβλεψία και κακοτεχνία δημιούργησε μια εξαίρετη σύνθεση και εικαστικό θέμα για εξερεύνηση και επεξεργασία.

Όλα αυτά είναι αφορμές και μόνο για τη δική μου ζωγραφική. Είναι αυτά μαζί με άλλα πολλά που μου δίνουν τη δυνατότητα να περπατήσω στο τελάρο ή στο χαρτί με όση ευαισθησία αντίληψη, γνώση και βία διαθέτω. Έτσι μπαίνω στην περιπέτεια της αναμέτρησής μου με το χρώμα (εργαλείο) και της επιφάνειας (χώρος μέσα στον χώρο), που αναμένει να καταργηθεί ως έχει και να διαμορφωθεί σε κάτι διαφορετικό. Από αυτό το σημείο και μετά όλα όσα διαδραματίζονται πάνω σ΄ αυτή την επιφάνεια είναι “εν αγνοία μου”…».

Γκαλερί Χρυσόθεμις: 25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6811418, e-mail: [email protected].

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet