Ένα μοντέρνο κουαρτέτο στη Ρεματιά Χαλανδρίου
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

Ένα μοντέρνο κουαρτέτο στη Ρεματιά Χαλανδρίου

Μια μουσική βραδιά σε ύφος νοσταλγικό και μοντέρνο φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2017 – «Νύχτες Αλληλεγγύης» την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου. Οι MeQ (Modern-e-Quartet) αποτελούν ένα κουαρτέτο, που με το όνομά του επιθυμεί να δηλώσει «την ενδελεχή και εκτενή σχέση των μελών του σχήματος με την κλασική μουσική» και ταυτόχρονα «τη χωρίς καμία αγκύλωση ματιά τους στο μέλλον». Το ύφος του σχήματος καθορίζουν ηλεκτρονικοί βρυχηθμοί και παραμορφωμένες –ταυτόχρονα όμως λυρικές– φωνές που εμπλέκονται με υπόγειες μελωδίες και σοφιστικέ ενορχηστρώσεις.

Η μουσική τους παράσταση «LIES – A Kosmic Utopia Distortion» περιλαμβάνει 12 νέα τραγούδια τους, επηρεασμένα από τον ήχο και την αισθητική προηγουμένων δεκαετιών, με τα οποία φιλοδοξούν να αποτίσουν φόρο τιμής στο παρελθόν «παντρεύοντάς» το με το παρόν.

Στην παράσταση παίζουν οι MeQ (Κώστας Αναστασόπουλος: ηλεκτρικό βιολί – συνθετητές, Βάλια Τσιμπλακάκη: φωνητικά, Pit Assbil: ηλεκτρονικά κρουστά) και προσκαλεσμένοι μουσικοί (Αλέξανδρος Δεσποτίδης: ηλεκτρική κιθάρα, Γιώργος Κωστόπουλος: ηλεκτρικό μπάσο, Έφη Ευαγγελινού: δεύτερα φωνητικά).

Video mapping, video art και φωτισμοί: Θωμαΐς Τριανταφυλλίδου.

Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 20:30 και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Αντί εισιτηρίου ο διοργανωτής Δήμος Χαλανδρίου ζητεί την προαιρετική συνεισφορά των πολιτών σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Μάλιστα, ο Δήμος τονίζει ότι «το Φεστιβάλ Ρεματιάς προσφέρει την τέχνη, εμείς την αλληλεγγύη. Προσφέρουμε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για την επιβίωση των συνανθρώπων μας που πλήττονται από την κρίση».

Σημειώνεται ότι στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου (πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου) υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης με αυτοκίνητο για τα άτομα με κινητική αναπηρία, καθώς και τουαλέτα ΑμεΑ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet