Αποθεώθηκε η «Γέρμα» στο Θέατρο Ρεματιάς
Πολιτισμός

Αποθεώθηκε η «Γέρμα» στο Θέατρο Ρεματιάς

«Εγκλωβισμένη σε έναν γάμο που δεν υπήρξε επιλογή της, με μόνη της διέξοδο πλέον τη μητρότητα, η Γέρμα κάνει ό,τι μπορεί για να ολοκληρώσει την ύπαρξή της κατά τα πρότυπα της εποχής, και να δώσει νόημα στη ζωή της. Όσο κι αν προσπαθεί, δεν ξεφεύγει από τη μοίρα της, αφού “yerma” σημαίνει στείρα. Το παιδί που δεν έρχεται ποτέ, της γίνεται εμμονή που την οδηγεί στο έγκλημα…».

Μια εξαιρετική συμφωνική μουσική μπαλάντα σε τρεις πράξεις είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παρευρέθηκαν στο Θέατρο της Ρεματιάς το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015. Το έργο «Γέρμα» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα ξετυλίχτηκε με αριστουργηματικό τρόπο ενθουσιάζοντας και συγκινώντας τους θεατές.

Η πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Νίκου Χατζηελευθερίου, υπό την διεύθυνση και ενορχήστρωση του Κώστα Ηλιάδη με σολίστ την Έλλη Πασπαλά και την υπέροχη Underground Youth Orchestra σε συνδυασμό με τις μελωδικές φωνές των τριών τραγουδιστών που εναλλάσσονταν, τον χορό της Κατερίνας Μαλέλη και τις βαθιές ερμηνείες των ηθοποιών, ζωντάνεψαν τις σκηνές και μετέφεραν το κοινό στην ανδαλουσιανική ύπαιθρο. Το κοινό έγινε μάρτυρας ενός φόνου υποκινούμενου από το ένστικτο της μητρότητας που αδυνατεί να ικανοποιηθεί στο πλαίσιο ενός γάμου αναγκάζοντας μια γυναίκα να δολοφονήσει τον ίδιο της τον άντρα, καθώς η «τιμή» της δεν της επέτρεπε να αναζητήσει αλλού την ικανοποίηση του ενστίκτου. Εξαιρετική η δραματουργική επεξεργασία του κειμένου από την Αναστασία Διαμαντοπούλου.

Το χειροκρότημα ασταμάτητο για τους συντελεστές ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Underground Youth Opera ξεκίνησε από ένα σύνολο παιδιών που επιθυμούσαν να βρίσκονται και να κάνουν μουσική μαζί. Οι πρόβες ξεκίνησαν σε ένα υπόγειο (εξού και το όνομα της ορχήστρας) και τα πρώτα χρόνια οι συναυλίες είχαν εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Τα 25 μέλη της ορχήστρας είναι σπουδαστές μουσικής ηλικίας 10-22 ετών. Το σχήμα συμπληρώνεται από τρεις επαγγελματίες μουσικούς που είναι και υπεύθυνοι για την οργάνωση της ορχήστρας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet