Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Απόστολου Πλαχούρη στο Χαλάνδρι
Print Friendly, PDF & Email
Βιβλίο-Εικαστικά

Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Απόστολου Πλαχούρη στο Χαλάνδρι

Η Γκαλερί «Χρυσόθεμις» στο Χαλάνδρι παρουσιάζει την ατομική έκθεση  Ζωγραφικής του Απόστολου Πλαχούρη.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 στις 19:30 (Καλογρέζης 14, Χαλάνδρι)

Η έκθεση παρουσιάζει μια  σειρά έργων που αποδίδουν τον προβληματισμό και την πρόταση του καλλιτέχνη για τις αντιθέσεις του εσωτερικού (πνευματικού) και εξωτερικού κόσμου. Η σύνθεση των αντιθέσεων παράγει έργα – αποφθέγματα που ο θεατής καλείται  να  ανακαλύψει και νοερά να τα συμπληρώσει.

Λίγα λόγια για τον δημιουργό

Ο Απόστολος Πλαχούρης γεννήθηκε το 1979 στο Μαρούσι και είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών του τμήματος Θεατρικών Σπουδών.

Το 2011 αποφοίτησε από το Δ΄ εργαστήριο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών, με καθηγητή τον Πάνο Χαραλάμπους. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα στη Σχολή Institut Superieur des Beaux Arts de Besancon στη Γαλλία (2012).

Φιλοτεχνεί κλασικά βιβλία και ποιητικές συλλογές για τις εκδόσεις Σ.Ι. Ζαχαρόπουλος και Στιγμή. Συνεργάζεται με διάφορα περιοδικά και εφημερίδες (Αυγή, Μανδραγόρας, Οροπέδιο κ.ά.) δημοσιεύοντας σκίτσα και σχέδια.

Από το 2012 λαμβάνει μέρος σε διάφορες ομαδικές και ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό με σημαντικότερες: «Το Σχέδιο Σωτηρία – Μνήμη και Ασθένεια στον Εικαστικό Λόγο» (Ομαδική έκθεση νοσοκομείου Σωτηρία-2010), «12 νέοι εικαστικοί καλλιτέχνες» με επιμέλεια Λήδας Καζαντζάκη (Ομαδική έκθεση Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» -2013), «Πολυτεχνείο – Σαράντα χρόνια» (Ομαδική Γκαλερί Χρυσόθεμις-2013), «Αeroport» (αίθουσα acropolis της σχολής ISBA της Besancon, Γαλλία-2013), ατομική έκθεση στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Χαλανδρίου-2013, «14η έκθεση σκίτσου στο Λαφύστι» (διάκριση, Δήμος Λεβαδέων -2014), «Είδος (eidos) – σύγχρονοι καλλιτέχνες στην Ελλάδα» (ομαδική έκθεση Besancon, Γαλλία-2014, «More Veneto» πολιτιστικό κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» (έκθεση εμπνευσμένη από το ομώνυμο βιβλίο του Γιώργου Γώτη), ατομική έκθεση στη Γκαλερί Χρυσόθεμις – 2015. Επίσης επιτέλεσε performance με θέμα «Fluid identities» στο πλαίσιο του Athens Photo Festival (Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων-2013)  και «G.P.S.» σε συνεργασία με τη Βασιλική Ψαρρού (BETON 7 – 2014 – Νέο πολιτιστικό κέντρο μουσείου Μπενάκη – 2015).

Διάρκεια έκθεσης έως 30 Νοεμβρίου 2019.     

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet