Αφιέρωμα στον Νίκο Κυπουργό με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χαλανδρίου στις 26-27/9
Πολιτισμός

Αφιέρωμα στον Νίκο Κυπουργό με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χαλανδρίου στις 26-27/9

Τη μουσική παράσταση «Στα φτερά της πεταλούδας: ένα ταξίδι στις μουσικές του Νίκου Κυπουργού» παρουσιάζει την Τρίτη 26 και την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2023 – Νύχτες Αλληλεγγύης, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Χαλανδρίου υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της, Κώστα Ιωαννίδη. Στο πόντιουμ θα βρεθεί και ο ίδιος ο συνθέτης. Τα κείμενα της συναυλίας υπογράφει η Μαρία Παπαγιάννη, τη μεταγραφή για ορχήστρα πνευστών ο Μαρίνος Γαλατσινός (και ο Νίκος Κυπουργός) και τη σκηνοθεσία ο Θοδωρής Αμπαζής. Στην αφήγηση ο Μανώλης Μαυροματάκης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών, το πρόγραμμα της βραδιάς περιλαμβάνει συνθέσεις από το πλούσιο κινηματογραφικό έργο του Νίκου Κυπουργού (για ταινίες όπως οι «Rom», «Aenigma est», «Ο δραπέτης» κ.ά.), από τον περίφημο κύκλο τραγουδιών «Τα μυστικά του κήπου», καθώς και αυτοτελή οργανικά έργα («Silent Woman», «Αναφορά στον Μόραλη», «Parade»).

Συμμετέχουν οι τραγουδιστές: Δώρος Δημοσθένους, Βάσια Ζαχαροπούλου, Ελίτα Κουνάδη, Ναταλία Κωτσάνη.

Ώρα έναρξης στις 9 το βράδυ. Η είσοδος στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς είναι ελεύθερη, με δελτίο εισόδου από το viva.gr. Υπενθυμίζεται ότι στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο υπάρχει η δυνατότητα για προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα, σχολικά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς, τους πρόσφυγες και τις κοινωνικές δομές της πόλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet