Αφιέρωμα στον Νότη Μαυρουδή στο Φεστιβάλ Ρεματιάς Χαλανδρίου στις 22/9
Πολιτισμός

Αφιέρωμα στον Νότη Μαυρουδή στο Φεστιβάλ Ρεματιάς Χαλανδρίου στις 22/9

Τη μουσική παράσταση «Ενθύμιον Νότη Μαυρουδή: Από την άκρη τ’ ουρανού ως τα φεγγάρια» παρουσιάζει το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2023 – Νύχτες Αλληλεγγύης του Δήμου Χαλανδρίου, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, στις 8.30 μ.μ. Επί σκηνής η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Δήμου Χαλανδρίου, υπό τη διεύθυνση του Κώστα Ιωαννίδη, σε σύμπραξη με το κιθαριστικό σύνολο Guitarte ensemble (Νίκος Χατζηελευθερίου, Μαρία Παπαμιχαήλ, Χρήστος Φάκλαρης) και τον ερμηνευτή Κώστα Θωμαΐδη.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, το πρόγραμμα της βραδιάς – αφιέρωμα στον σπουδαίο συνθέτη και κιθαριστή περιλαμβάνει κομμάτια από τη δεκαετία του ‘60, από την επιστροφή του Νότη Μαυρουδή στην Ελλάδα στα μέσα της δεκαετία του ‘70, καθώς και από την πιο «ώριμη» δημιουργική του περίοδο. Κατά το πρώτο μέρος της βραδιάς, η συμφωνική ορχήστρα θα παρουσιάσει έργα προκλασικής και κλασικής περιόδου, ενώ τη συναυλία θα ανοίξει η «Κιθαριστική Ορχήστρα» του Μουσικού Εργαστηρίου του Δήμου Χαλανδρίου, σε διεύθυνση Αλίκης Νταή.

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Χαλανδρίου συγκροτήθηκε μέσω διετούς (2017-19) προγράμματος συνεργασίας με την Underground Youth Orchestra και από τον Σεπτέμβριο του 2019 ξεκίνησε την αυτόνομη πορεία της. Σήμερα, έχοντας κατορθώσει να διατηρήσει τη λειτουργία της μέσα στις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας και των περιοριστικών υγειονομικών μέτρων, συνεχίζει τη διαδρομή της με ισχυρή παρουσία στα πολιτιστικά πράγματα του Χαλανδρίου, προσφέροντας σε δεκάδες παιδιά και νέους/ες μουσικούς της πόλης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, τη δυνατότητα να συνυπάρχουν μέσα από τη συμφωνική μουσική και να συνεργάζονται για την ομαδική έκφραση. Η λειτουργία της έχει γίνει αφορμή για τη συνεργασία μουσικών – εκπαιδευτικών δομών της πόλης, ενώ στο πλαίσιο της διεθνούς καλλιτεχνικής ανταλλαγής έχει συνεργαστεί με σημαντικές νεανικές συμφωνικές ορχήστρες από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, που έχουν φιλοξενηθεί στο Φεστιβάλ Ρεματιάς.

Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη. Υπενθυμίζεται ότι, αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο, μπορεί να γίνει προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα, σχολικά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς, τους πρόσφυγες και τις κοινωνικές δομές της πόλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet