Εικαστική έκθεση «έξω φρενών από ευχαρίστηση» από τον Δήμο Χαλανδρίου
Βιβλίο-Εικαστικά

Εικαστική έκθεση «έξω φρενών από ευχαρίστηση» από τον Δήμο Χαλανδρίου

O Δήμος Χαλανδρίου διοργανώνει την εικαστική έκθεση «έξω φρενών από ευχαρίστηση», στο χώρο τέχνης και πολιτισμού «Νόμπελ», από 29 Σεπτεμβρίου έως 12 Νοεμβρίου 2023, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η έκθεση εκκινεί από τη φράση του Νίκου Καχτίτση -από επιστολή του προς το φίλο του και συγγραφέα Επαμεινώνδα Χ. Γονατά– «…απορώ με την αναλγησία σας να θέλετε να μιλάτε με τέτοια περιφρόνηση για ένα τέτοιο μικρό αριστουργηματάκι που με έκανε έξω φρενών από την ευχαρίστηση» και ερευνά όσα μπορεί να σημαίνει αυτή η διατύπωση στο παρόν και το μέλλον, και σε σχέση με αισθητικά και πολιτικοκοινωνικά αιτήματα και επείγοντα.

Τα πρωτότυπα έργα 40 Ελλήνων και ξένων δημιουργών, σε διαφορετικά καλλιτεχνικά μέσα (εγκαταστάσεις, φιλμ, μουσικές επιτελέσεις, ζωγραφική και γλυπτική, νέα μέσα), απηχούν με τρόπο μοναδικό τα ερωτήματα της έκθεσης. Νέα έργα δημιουργήθηκαν και ήδη υπάρχοντα μεταφέρθηκαν, μετά από δανεισμό, και εγκαταστάθηκαν, προσαρμοσμένα στους χώρους του κτηρίου Νόμπελ.

Τα εγκαίνια της έκθεσης είναι την Παρασκευή 29/9/2023 στις 19:00. Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη – Παρασκευή 6-9.30 μ.μ., Σάββατο – Κυριακή 12.30-6 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet