Η παράσταση «Pietà» από το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2020 – Νύχτες Αλληλεγγύης την Παρασκευή 7 Αυγούστου
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

Η παράσταση «Pietà» από το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2020 – Νύχτες Αλληλεγγύης την Παρασκευή 7 Αυγούστου

Τη μουσικοθεατρική παράσταση «Pietà» παρουσιάζει το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2020 – Νύχτες Αλληλεγγύης, την Παρασκευή 7 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ.

Λίγα λόγια για το έργο

Εμπνευσμένη από το αριστούργημα του Michelangelo, η παράσταση πραγματεύεται την απώλεια. Μέσα από μια παλλόμενη, αγαλμάτινη ακινησία, δυο ερμηνεύτριες (μια ηθοποιός και μια σοπράνο) αποτυπώνουν τρεις βιβλικές γυναικείες μορφές που κραυγάζουν, ψιθυρίζουν και τραγουδούν τη ζωή τους, όπως την έζησαν και την έχασαν, συνδυάζοντας το συμβολικό τους λόγο με ιστορίες που αναβλύζουν από το αίμα και την άβυσσο του 20ου αιώνα (Άουσβιτς, Αμμόχωστος, Νανκίν) -μια ζωή σκληρή, απρόβλεπτη, εφιαλτική, μοναδική.

Συντελεστές

  • Κείμενο – μουσική – σκηνοθεσία: Γιώργος Στεφανακίδης.
  • Κοστούμια: Ελευθερία Δομένικου (aka Hallelujah).
  • Φωτισμοί: Γιώργος Στεφανακίδης.
  • Ερμηνεύουν: Εβελίνα Αραπίδη (ηθοποιός), Μάιρα Μηλολιδάκη (υψίφωνος).
  • Ακούγονται οι φωνές των: Hadar Barabash, Παυλίνας Στυλιανού, Zhiyue Xu.

Όπως ενημερώνουν οι διοργανωτές, η συναυλία θα πραγματοποιηθεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και Ενδογλωσικούς Υπέρτιτλους για (Κ)κωφους/ές και βαρήκοους/ες, ενώ θα διατεθεί ακουστική περιγραφή για τυφλούς/ες και άτομα με προβλήματα όρασης για τα εικαστικά αντικείμενα στον χώρο, με την επιμέλεια και πιστοποίηση της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών. Ακόμη, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ διατίθεται δωρεάν σε μεγαλογράμματη σειρά, γραφή Braille και σε κώδικα QR για τυφλούς/ές και ανθρώπους με προβλήματα όρασης, ενώ οι σκύλοι -οδηγοί τυφλών- είναι ευπρόσδεκτοι/ες με τους
χειριστές/τριές τους.

Η διοίκηση επισημαίνει ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα αναπήρων. Η πρόσβαση για άτομα με κινητικές βλάβες είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

  • Ελεύθερη είσοδος μόνο με δελτίο εισόδου από το viva.gr.
  • Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι θα τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό και το ταμείο του θεάτρου δεν θα λειτουργεί για διάθεση δελτίων εισόδου.

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο θα υπάρχει συνεισφορά προαιρετική σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet