Κινηματογραφικό Εργαστήριο με τον Νίκο Κορνήλιο στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Χαλανδρίου
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

Κινηματογραφικό Εργαστήριο με τον Νίκο Κορνήλιο στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Χαλανδρίου

Κινηματογραφικό Εργαστήριο με τον Νίκο Κορνήλιο πραγματοποιεί ο Δήμος Χαλανδρίου κάθε Τρίτη 19.00 – 22.00 στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο.

«Ο Κινηματογράφος είναι η τέχνη που συναρπάζει με την αμεσότητα της εικόνας και την ταύτιση που αυτή προκαλεί με τους ήρωες και τις ιστορίες τους. Αυτός είναι ταυτόχρονα και ο λόγος που η κατασκευή μιας ταινίας παραμένει ένα μυστήριο που γοητεύει τον θεατή –κι αυτό παρ’ όλο που η ψηφιακή τεχνολογία δίνει σήμερα τη δυνατότητα στον καθένα/καθεμία να φτιάξει μια ταινία. Πώς όμως η αφήγηση μιας ιστορίας με εικόνες μπορεί να γίνει τέχνη; Αυτό φιλοδοξεί να αποκαλύψει το Εργαστήριο Κινηματογράφου στους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες» αναφέρει ο Δήμος στη σχετική ανακοίνωσή του.


Θα ακολουθηθούν με τη σειρά όλα τα στάδια υλοποίησης μιας ταινίας, από την πρωταρχική ιδέα και τη συγγραφή του σεναρίου, μέσα από ομαδικές συζητήσεις και καταγραφές, την προεργασία για την υλοποίηση της ταινίας (πρόβες, ρεπεράζ χώρων, σκηνικά/κοστούμια, ντεκουπάζ των σκηνών…), μέχρι την οργάνωση και την υλοποίηση των γυρισμάτων και την αποπεράτωση της ταινίας (μοντάζ, τεχνικές επεξεργασίες, μουσική).

Καθ’ όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου όλες οι εργασίες θα γίνονται συλλογικά, ξεκινώντας από το σενάριο, μέχρι και την ολοκλήρωση της ταινίας.

Ο κινηματογράφος είναι μια τέχνη ομαδική και το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται από τη συνεργασία όλων των συντελεστών, σημειώνει ο Δήμος, συμπληρώνοντας ότι οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες μπορούν να δραστηριοποιηθούν και να συμπράξουν είτε μπροστά (ως ηθοποιοί), είτε πίσω από την κάμερα (εικόνα, ήχος, σκηνικά, κοστούμια) και να αποκτήσουν έμπρακτα μια συνολική εμπειρία της τέχνης του κινηματογράφου.

Τα γυρίσματα μπορούν να γίνουν στα όρια του Δήμου Χαλανδρίου, αναδεικνύοντας έτσι το φυσικό τοπίο (ρέμα Χαλανδρίου), καθώς και άλλους αστικούς χώρους και κτίσματα της περιοχής.

Η διάρκεια του Εργαστηρίου αφορά στην περίοδο Νοέμβριος 2019 – Ιούνιος 2020 (οκτώ μήνες).

Οι συναντήσεις θα γίνονται μια φορά την εβδομάδα, από 3 ώρες. Τα γυρίσματα θα απαιτήσουν 2 ή 3 σαββατοκύριακα, τον Απρίλιο ή Μάιο, σε κοινή συνεννόηση με τους συμμετέχοντες/ουσες και τη σύμπραξη δύο τεχνικών (εικόνας και ήχου).

Θα ακολουθήσει το μοντάζ της ταινίας (με τη σύμπραξη μοντέρ) και η αποπεράτωση (μουσική επένδυση, χρωματική επεξεργασία).

Το Κινηματογραφικό Εργαστήριο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες από 16 ετών και άνω.

Παράλληλα με τη λειτουργία του Κινηματογραφικού Εργαστηρίου, θα επιδιωχθεί η διοργάνωση μιας σειράς προβολών και συζητήσεων (ανοικτές και στο κοινό) με κλασικές ταινίες, ως συμβολή στη δημιουργία μιας ευρύτερης κινηματογραφικής παιδείας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet