Κομεντί Μπουρδουκλουά… και στο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

Κομεντί Μπουρδουκλουά… και στο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου

Ο Πολιτιστικός και Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου «Αργώ» παρουσιάζει την παράσταση «Κομεντί Μπουρδουκλουά», βαριετέ μετά χορών και ασμάτων, από τη Θεατρική του Ομάδα, στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι την Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018 στις 21:00, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018.

Σύλληψη – σκηνοθεσία Ιωάννας Μπακαλάκου σε κείμενα Νικόλαου Λάσκαρη και Αντώνη Δημητριάδη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για την παράσταση και τους συντελεστές της από τον Σύλλογο Χαλανδρίου «Αργώ»

Το βαριετέ αποτέλεσε το κύριο λαϊκό θέαμα και μαζί με τα κωμειδύλλια και τα βουκολικά δράματα το φυτώριο των μεγάλων Ελλήνων πρωταγωνιστών, σκηνοθετών και συγγραφέων. Κατηγορήθηκε από τους κριτικούς θεάτρου ως «ελαφρύ» και ανούσιο, όμως αγαπήθηκε από τον λαό, μιας και ήρθε να καλύψει μετά την καταστροφή του 1922 την ανάγκη για μια αισιόδοξη και απροβλημάτιστη διασκέδαση.

«Κομεντί Μπουρδουκλουά» στο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου

Βέβαια στο βαριετέ, εκτός από πρόζα, χορό και τραγούδι, υπήρχαν μάγοι, ταχυδακτυλουργοί και άλλοι διαφόρων ειδών λαϊκοί καλλιτέχνες. Εμείς μάγους και ακροβάτες δεν έχουμε! Έχουμε όμως τα τρία μονόπρακτα του Νικόλαου Λάσκαρη, ενός από τους καλύτερους Έλληνες κωμωδιογράφους, ο οποίος υπήρξε σπουδαίος θεατράνθρωπος, θεατρικός συγγραφέας, μεταφραστής γαλλικών θεατρικών έργων, αρθρογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά, θεατρικός κριτικός και επιμελητής θεατρικών εκδόσεων, και κυρίως, ιστορικός του νεοελληνικού θεάτρου. Έχουμε τα όμορφα έμμετρα κείμενα του Αντώνη Δημητριάδη και τραγούδια που φέρνουν χαμόγελο και κέφι. Δημιουργήσαμε ένα  άκρως διασκεδαστικό θέαμα, πάντα με τη δύναμη της ομαδικότητας και της αγάπης για την ερασιτεχνική δημιουργία. Ελπίζουμε να το απολαύσετε όσο κι εμείς!

«Κομεντί Μπουρδουκλουά» – Βαριετέ μετά χορών κι ασμάτων

Κείμενα: Νικόλαος Λάσκαρης
Έμμετρα κείμενα: Αντώνης Δημητριάδης
Σύλληψη – σκηνοθεσία: Ιωάννα Μπακαλάκου
Κοστούμια – σκηνικά: η ομάδα

Παίζουν με τη σειρά που εμφανίζονται:

Κονφερασιέ: Ιφιγένεια Γιαννέ, Ελένια Καμπά, «Η πώλησις της Αθηνάς»: Αλέξης Καϊμάκης, Γιάννης Μουστάκας, Κλαίρη Βαλέρη, Αθανάσιος Υφαντόπουλος, Χαρά Κούτη, «Η παλιόγλωσσα»: Ελένη Παυλίδου, Γιάννης Παπαδημητρίου, Ιωάννα Λεβέντη, Αλέξης Καϊμάκης, «Το κοκαλάκι της νυχτερίδας»: Χαρά Κούτη, Αλέξης Αρβανίτης, Αντώνης Δημητριάδης, Ελένη Παυλίδου, Αλέξης Καϊμάκης.

Ακούγονται τα τραγούδια: «Δεν θέλω Σοπέν και Μπαχ» σε μουσική Ηρακλή Θεοφανίδη και στίχους Γιώργου Οικονομίδη, «Θέλω μαμά έναν αντρούλη» σε μουσική Bobby Collazzo και στίχους Πωλ Μενεστρέλ, «Καλέ Πατώνεις» σε στίχους και μουσική Θεόφραστου Σακελλαρίδη, «Φινάλε» σε στίχους Αντώνη Δημητριάδη και μελωδία της Ιωάννας Μπακαλάκου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet