Μαθήματα δημιουργίας κόμιξ από τον Συνεταιρισμό Γονέων
Πολιτισμός

Μαθήματα δημιουργίας κόμιξ από τον Συνεταιρισμό Γονέων

Μαθήματα δημιουργίας κόμιξ προσφέρονται πλέον από τοn Συνεταιρισμό Γονέων Χαλανδρίου σε ενδιαφερόμενους όλων των ηλικιών, χωρίς να θεωρείται αναγκαία η βασική γνώση σχεδίου, όπως ενημερώνει ο Συνεταιρισμός μέσα από την ιστοσελίδα του (http://www.sinetairismos.gr), προσθέτοντας ότι απαραίτητη, σε πρώτη φάση, προϋπόθεση είναι οι συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους ένα καλοξυσμένο μολύβι, μια γόμα και λευκό χαρτί.

Παρακολουθώντας τα μαθήματα συνολικής διάρκειας 10 ωρών (με δυνατότητα παράτασης), οι συμμετέχοντες μπορούν να μάθουν να φτιάχνουν το δικό τους ολοκληρωμένο σκίτσο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

1. Γνωριμία και κατασκευή χαρακτήρα (2 ώρες).

2. Αναλογίες, τεχνικές σμίκρυνσης-μεγέθυνσης (2 ώρες).

3. Φωτοσκίαση, γραφή (3 ώρες).

4. Μελάνωμα, φόντο (3 ώρες).

Εισηγητής θα είναι ο Απόστολος Πλαχούρης, απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών (τμήμα θεατρικών σπουδών) και της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών (Δ΄ εργαστήριο ζωγραφικής με καθηγητή τον Π. Χαραλάμπους). Έχει φιλοτεχνήσει κλασικά έργα (Τολστόι, Πόε, Ντίκενς, Ζολά, κ.ά.) δοκίμια και ποιητικές συλλογές Ελλήνων και ξένων δημιουργών.

Συνεργάζεται τακτικά (σκίτσα – σχέδια- εξώφυλλα) με τις εκδόσεις Σ. Ι. Ζαχαρόπουλου και «Στιγμή» του Αιμίλιου Καλιακάτσου.

Σκίτσα του έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά και εφημερίδες της Αθήνας και της περιφέρειας (όπως “Αυγή”, “Γαλέρα”, “Team”, “Εξόρμηση”, “Θητεία”, “Τόλμη” της Κρήτης, “ΜΜέσα”, “Εν Δελφοίς” κ.ά.) και στα λογοτεχνικά περιοδικά “Μανδραγόρας” και “Οροπέδιο”.

Τα μαθήματα ξεκινάνε το Σάββατο 15 Νοεμβρίου, στα γραφεία του Συνεταιρισμού Γονέων (Αριστοτέλους 42, β΄ όροφος), στις 7 μ.μ. Η παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι δωρεάν.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο του Συνεταιρισμού 215 5511058 και στο site του Συνεταιρισμού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet