Με γεμάτο θέατρο κι αυτή την εβδομάδα οι «Νύχτες Αλληλεγγύης»
Πολιτισμός

Με γεμάτο θέατρο κι αυτή την εβδομάδα οι «Νύχτες Αλληλεγγύης»

Δύο συναρπαστικές μουσικές βραδιές χάρισε στο κοινό το Φεστιβάλ Ρεματιάς – «Νύχτες Αλληλεγγύης» ξεσηκώνοντας με παραδοσιακούς σκοπούς, σύγχρονες επιρροές και ανατολίτικα ακούσματα τις εκατοντάδες κόσμου που γέμισαν τη Ρεματιά Χαλανδρίου.

Η γυναικεία ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής Smyrna ταξίδεψε το κοινό την Τρίτη 25 Ιουλίου από τη Σμύρνη μέχρι τη Θράκη, από το Αιγαίο μέχρι την Ήπειρο, από τη Μακεδονία μέχρι την Καππαδοκία και άλλες περιοχές του Ελληνισμού, ενώ τα χορευτικά τμήματα του Ιδρύματος Ζήση έφεραν με τον χορό και τις παραδοσιακές φορεσιές τους πιο κοντά μας τους τόπους αυτούς. Η πρόσκληση των μουσικών και των χορευτών προς όλους για ένα ανοιχτό γλέντι έγινε δεκτή από πολλούς θεατές που χόρεψαν ζωναράδικο, καρσιλαμά και άλλους χορούς.

Η συμμετοχή των θεατών δεν ήταν όμως καθόλου μικρότερη στη μουσική εκδήλωση «Στις Γειτονιές του Κόσμου…» που παρουσίασαν την Τετάρτη 26 Ιουλίου η Καλλιόπη Βέττα και ο Χάικ Γιαζιτζιάν δημιουργώντας ιδιαίτερα θερμό κλίμα συντροφικότητας και επικοινωνίας με το κοινό. Οι δύο τραγουδιστές και οι μουσικοί της βραδιάς, πιστοί στην υπόσχεσή τους για ένα μουσικό ταξίδι «χωρίς διαβατήρια», πήραν μαζί τους το κοινό σε μια συνεκτική μουσική διαδρομή με τραγούδια ελληνικά και αρμένικα, με παραδοσιακό χρώμα, ανατολίτικες επιρροές, αλλά και σύγχρονες διασκευές.

Το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2017 συνεχίζεται με δύο ιδιαίτερα δημοφιλείς θεατρικές παραστάσεις. Σήμερα Πέμπτη 27 και αύριο Παρασκευή 28 Ιουλίου φιλοξενεί την παράσταση «Φιλιώ Χαϊδεμένου» με τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη στον ομώνυμο ρόλο. Το  Σάββατο 29 Ιουλίου η Ομάδα Θεάτρου «Ιδέα» παρουσιάζει την παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2», που αποτελεί διασκευή του γνωστού σαιξπηρικού έργου. Οι θεατρικές παραστάσεις με τις οποίες κλείνει το πρώτο μέρος του Φεστιβάλ αποτελούν παραχώρηση του θεάτρου στις αντίστοιχες παραγωγές και έχουν εισιτήριο.

Οι «Νύχτες Αλληλεγγύης» επιστρέφουν και πάλι στην καθημερινότητα της πόλης την Τρίτη 22 Αυγούστου με πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων θεάτρου, μουσικής και χορού που θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου.

Μέσω ανακοίνωσής του ο Δήμος Χαλανδρίου, διοργανωτής του Φεστιβάλ, καλεί τους πολίτες «να συνεχίσουν να μοιράζονται στις “Νύχτες Αλληλεγγύης” τα έργα της τέχνης και του πολιτισμού τηρώντας ενεργή στάση αλληλεγγύης απέναντι στους συνανθρώπους μας που είναι πιο ευάλωτοι στην κρίση». «Η ελεύθερη συνεισφορά τροφίμων, φαρμάκων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για τις κοινωνικές δομές της πόλης και για τους πρόσφυγες αποτελεί πράξη ουσιαστικής συμπαράστασης σε όσους δοκιμάζονται πιο σκληρά αυτή την περίοδο» τονίζει.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet