Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του 3ου Φεστιβάλ Ποίησης στο Χαλάνδρι
Πολιτισμός

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του 3ου Φεστιβάλ Ποίησης στο Χαλάνδρι

Μια μαγική βραδιά ποίησης απόλαυσαν όσοι παραβρέθηκαν στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό κέντρο Χαλανδρίου όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών. Έξι καταξιωμένοι ποιητές συναντήθηκαν σε ένα ποιητικό αναλόγιο που  άνοιξε ένα πολυπολιτισμικό παράθυρο διαλόγου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο διευθυντής του αντίστοιχου φεστιβάλ της Πράγας Γιόζεφ Στράκα, ο Αλί Καλντερόν από το Μεξικό, ο Παλαιστίνιος πολιτικός ποιητής Νατζουάν Νταρουίς και οι Έλληνες ποιητές  Κωνσταντίνος Μπούρας, Θωμάς Τσαλαπάτης, Ελένη Ηλιοπούλου-Ζαχαροπούλου, ενώ τη βραδιά   συντόνισε με επιτυχία ο Χάρης Μελιτάς.

Ιδιαίτερο χρώμα στην εκδήλωση έδωσε η συμμετοχή του συνθέτη – ποιητή Γιώργου Μαρινάκη στο πιάνο, με μελοποιήσεις του σε ποιήματα του Κωνσταντίνου Καβάφη. Τραγούδησαν ο Δημήτρης Κλειδάς και η Ελένη Κοταδάκη και ενθουσίασαν το κοινό.

Το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών διοργάνωσε ο Κύκλος Ποιητών υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής, το Μουσείο Μπενάκη, το Ίδρυμα Κακογιάννη, το Ίδρυμα Λασκαρίδη και μια σειρά από άλλους φορείς και δήμους, με τη συμμετοχή 24 ξένων και 50 Ελλήνων ποιητών.

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε για τους νεκρούς από τους σεισμούς του Μεξικού πριν από την απαγγελία του ποιητή Αλί Καλντερόν. Η βραδιά έκλεισε με δεξίωση στον κήπο του Αετοπουλείου όπου το κοινό είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τους ποιητές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet