Μουσική παράσταση του Γιώργου Ανδρέου στη Ρεματιά το Σάββατο 16 Ιουλίου
Πολιτισμός

Μουσική παράσταση του Γιώργου Ανδρέου στη Ρεματιά το Σάββατο 16 Ιουλίου

Μία ξεχωριστή πολυθεματική μουσική παράσταση του Γιώργου Ανδρέου με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τον Σταύρο Σιόλα και την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων, φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2022 – Νύχτες Αλληλεγγύης, το Σάββατο 16 Ιουλίου, στις 09:00.

Στο πρώτο μέρος της βραδιάς ο Γιώργος Ανδρέου καλεί στη σκηνή τον τραγουδοποιό και ερμηνευτή Σταύρο Σιόλα για να παρουσιάσουν γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια τους, ενώ ερμηνεύει η Ελένη Τσαλιγοπούλου. Μαζί με τον Γιώργο Ανδρέου στο πιάνο, παίζουν οι μουσικοί: Στέργιος Γαργάλας (βιολί), Βαγγέλης Καλαμάρας (τύμπανα), Μίμης Ντούτσουλης (μπάσο), Γιάννης Παπαζαχαριάκης (κιθάρα).

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας και με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης και τη δραματική έξοδο του Ελληνισμού από τη Μικρά Ασία, ο Γιώργος Ανδρέου παρουσιάζει μαζί με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων*, τη μουσική του εργασία «Από τη Σμύρνη στο λαϊκό τραγούδι του άστεως», μία σπουδή στη μετάβαση από τη σμυρνέικη στη λαϊκή μουσική, με αριστουργηματικά τραγούδια αυτής της διαδρομής, ενορχηστρωμένα για την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων.

Ερμηνεύουν η Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο Σταύρος Σιόλας. Συμμετέχει ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Μανώλης Καραντίνης. Διευθύνει ο καταξιωμένος διευθυντής ορχήστρας Αναστάσιος Συμεωνίδης.

*Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων (μια καμεράτα νυκτών οργάνων – μαντολίνα, μαντόλες, κιθάρες) είναι ίσως η σημαντικότερη ελληνική ορχήστρα με διπλή επίδοση – τόσο στην ακαδημαϊκή μουσική όσο και στο τραγούδι – και σημαντική πολύχρονη δισκογραφική και συναυλιακή δραστηριότητα. Αποτελείται από τριάντα μουσικούς (μαντολίνα, μαντόλες, κιθάρες). 

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και τις κοινωνικές δομές της πόλης. Ελεύθερη είσοδος μόνο με δελτίο εισόδου από το viva.gr. Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet