Ο Βασίλης Λέκκας στο Φεστιβάλ Ρεματιάς Χαλανδρίου
Πολιτισμός

Ο Βασίλης Λέκκας στο Φεστιβάλ Ρεματιάς Χαλανδρίου

Μουσική παράσταση με τον Βασίλη Λέκκα φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018 – Νύχτες Αλληλεγγύης την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου. Η παράσταση, που είναι βασισμένη στη νέα δισκογραφική δουλειά του καλλιτέχνη με τίτλο «Film Noir» υπόσχεται να αποκαλύψει στο κοινό την αισθαντική – κινηματογραφική ατμόσφαιρα του film noir.

Ο Βασίλης Λέκκας στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018

Ο Βασίλης Λέκκας παρουσιάζει ένα ρεπερτόριο βασισμένο στη συνεργασία του με σπουδαίους Έλληνες συνθέτες, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιάννης Μαρκόπουλος, με τους οποίους συνεργάστηκε δισκογραφικά σε πρώτες εκτελέσεις.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα ακουστούν και τραγούδια άλλων σημαντικών συνθετών, με τους οποίους έχει συνεργαστεί ο καλλιτέχνης, όπως οι Γιάννης Σπάθας και Γιώργος Τρανταλίδης, ενώ δεν θα λείψουν και ακυκλοφόρητα τραγούδια.

Ο Βασίλης Λέκκας, με τον Γιώργο Σαλτάρη στο πιάνο, θα ερμηνεύσει τραγούδια που εντάσσονται στη «νεότερη μυθολογία του τόπου μας», καθώς αποτελούν όχι μόνο έργο σημαντικών συνθετών, αλλά και ποιητών και στιχουργών όπως ο Νίκος Γκάτσος, ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Γιώργος Σεφέρης, ο Γιάννης Ρίτσος, ο Νίκος Καββαδίας, ο Μιχάλης Γκανάς, η Λίνα Νικολακοπούλου, ο Άρης Δαβαράκης, ο Ευγένιος Αρανίτσης, ο Μάνος Ελευθερίου, η Σάννυ Μπαλτζή, ο Γιάννης («Μπαχ») Σπυρόπουλος κ.ά.

Η είσοδος στη συναυλία, η οποία ξεκινάει στις 20:30, είναι ελεύθερη.

Στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα ΑμεΑ. Η πρόσβαση για άτομα με κινητική αναπηρία είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα, σχολικά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Προσκαλώντας τους πολίτες να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ και να προσφέρουν για όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη, ο Δήμος Χαλανδρίου σημειώνει τα εξής: «Το Φεστιβάλ Ρεματιάς προσφέρει την τέχνη, εμείς την αλληλεγγύη. Προσφέρουμε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για την επιβίωση των συνανθρώπων μας που πλήττονται από την κρίση».

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς: πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet