«Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες» στη Ρεματιά Χαλανδρίου
Πολιτισμός

«Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες» στη Ρεματιά Χαλανδρίου

Η Παιδική Σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου παρουσιάζει το αριστουργηματικό έργο του Ιουλίου Βερν «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες» την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018 – Νύχτες Αλληλεγγύης.

Το βιβλίο που εκδόθηκε το 1873 και από τότε μεγάλωσε και μεγαλώνει γενιές και γενιές θα «ζωντανέψει» στη σκηνή σε μία μαγευτική σκηνοθεσία – παράσταση, αλλά και ερμηνεία του Χάρη Ρώμα. Μαζί του ταλαντούχοι νέοι ηθοποιοί επιλεγμένοι με αυστηρά κριτήρια κέρδισαν μία θέση σε αυτό το ταξίδι – παράσταση – με οδηγό τον Φιλέα Φογκ που με τη βοήθεια του αερόστατού του και δίπλα του τον χαρισματικό Πασπαρτού μέσα σε 80 ημέρες θα γνωρίσουν στο κοινό όλον τον κόσμο.

Τα πολύ εντυπωσιακά κοστούμια και χορευτικά αποτυπώνουν τη μαγεία και των πέντε ηπείρων που θα παρακολουθήσει το κοινό δίνοντας τη δυνατότητα να γνωρίσει μαγικές χώρες και άλλους λαούς.

Ο ήρωας της παράστασης και πρωταγωνιστής Φιλέας Φογκ (Χάρης Ρώμας) σε μία από τις ενδιάμεσες στάσεις του θα επισκεφθεί και την Ελλάδα, μία από τις πιο αρχαίες χώρες του κόσμου.

Η προπώληση εισιτηρίων για την παράσταση πραγματοποιείται στο ζαχαροπλαστείο «Γκέκας» (Ανδρέα Παπανδρέου 23) , με τιμή 8,00 ευρώ και στο ταμείο του Θεάτρου Ρεματιάς, πριν την παράσταση, με τιμή 10,00 ευρώ.

Προσκαλώντας τους πολίτες να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ και να προσφέρουν για όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη, ο Δήμος Χαλανδρίου σημειώνει τα εξής: «Το Φεστιβάλ Ρεματιάς προσφέρει την τέχνη, εμείς την αλληλεγγύη. Προσφέρουμε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για την επιβίωση των συνανθρώπων μας που πλήττονται από την κρίση».

Στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο αντί εισιτηρίου προαιρετική είναι η συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα, σχολικά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς: πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet