Ο Σύλλογος «Αργώ» συνεχίζει το… ταξίδι του μέσα από τις «θάλασσες» της τεχνολογίας και του διαδικτύου
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

Ο Σύλλογος «Αργώ» συνεχίζει το… ταξίδι του μέσα από τις «θάλασσες» της τεχνολογίας και του διαδικτύου

Όπως είχε ενημερώσει, από τις πρώτες μέρες του Μαρτίου, ο Πολιτιστικός – Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου «ΑΡΓΩ» είχε αναστείλει τις δραστηριότητές του, «προκειμένου με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης να συμβάλλει στη διασφάλιση της πρόληψης από την πανδημία που πλήττει και τη χώρα μας».

«Το κάναμε γιατί ξέρουμε ότι σήμερα Πολιτισμός είναι η αναγνώριση της ανάγκης να μείνουμε σπίτι μας, για να μείνουμε υγιείς και να συνεχίσουμε» αναφέρει ο Σύλλογος και προσθέτει: «Η πίστη στη δύναμη της Επιστήμης και η αγάπη μας στον Άνθρωπο και τη Ζωή, μας υπαγορεύει να αυτοπροστατευτούμε και να προστατέψουμε τους γύρω μας. Μένουμε σπίτι για να διασώσουμε ό,τι αγαπάμε! Μένουμε σπίτι, παραμένοντας δημιουργικοί!».  

Ωστόσο, ο Σύλλογος δεν μένει ανενεργός. Στις αναπάντεχες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας, οι άνθρωποί του προσπαθούν να παραμένουν δημιουργικοί και κοινωνικά δραστήριοι, έστω και «εξ αποστάσεως».

Έτσι, αναπροσάρμοσαν γρήγορα τους τρόπους δράσεων και λειτουργίας του Συλλόγου, με βάση τις νέες ανάγκες της εποχής, επανασχεδιάζοντας τα κοινά ταξίδια που θα κάνουμε μαζί.  

Έτσι, η «Αργώ», μέσα από τις… θάλασσες της τεχνολογίας και του διαδικτύου, θα συνεχίσει να ταξιδεύει και να βρίσκεται κοντά σε όλους μας.

Ήδη, έχει προχωρήσει στα εξής:

  • Δημιούργησε στο Youtube το κανάλι του Συλλόγου, όπου θα μπορούμε να παρακολουθούμε προηγούμενες και επόμενες δραστηριότητες, τις θεατρικές παραστάσεις, τις εκθέσεις ζωγραφικής, συναυλίες, παρουσιάσεις κ.λπ.
  • Με την Ομάδα Τεχνολογίας, δημιούργησε ηλεκτρονική πλατφόρμα ζωντανών παρουσιάσεων και τηλεπικοινωνίας.
  • Το «Cine Αργώ», αξιοποιώντας τα κοινωνικά δίκτυα, θα συνεχίσει να παρουσιάζει ταινίες. 
  • Μερικές από τις Ομάδες της συνεχίζουν πλέον διαδικτυακά, μέσω ομαδικών τηλεσυνεργασιών τη λειτουργία τους.

Και ο Σύλλογος προσθέτει στη σχετική ανακοίνωσή του:

«Οι καιροί είναι δύσκολοι, απαιτούν προσοχή και σύνεση. Ο καθένας μας χωριστά και αργότερα όλοι μαζί θα συνεχίσουμε να φανταζόμαστε, να ονειρευόμαστε και να δημιουργούμε.

»Και όταν έρθει ξανά η “Άνοιξη” θα πραγματοποιήσουμε πάλι μαζί όλα αυτά που τώρα φαίνονται μοναχικά, αλλά είναι σημαντικά και θα γίνουν συλλογικά!

»Τώρα όμως είναι ώρα ευθύνης. Ξέρουμε ότι το αύριο θα είναι δύσκολο. Ο καθένας μας το ξέρει και γι’ αυτό σχεδιάζει τα επόμενα βήματα που θα ανταμώσουν τα βήματα όλων μας. Θα γίνουμε ξανά συνοδοιπόροι και θα δημιουργήσουμε νέα δρώμενα, γεμάτα καινούργιες ιδέες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet