«Πέφτει η αυλαία» στο φετινό Φεστιβάλ Ρεματιάς με την παρουσίαση του βιβλίου «Δοκίμια για το τραγικό»
Πολιτισμός

«Πέφτει η αυλαία» στο φετινό Φεστιβάλ Ρεματιάς με την παρουσίαση του βιβλίου «Δοκίμια για το τραγικό»

Το Φεστιβάλ Ρεματιάς κλείνει τον κύκλο των φετινών του εκδηλώσεων με μία ξεχωριστή βραδιά, τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, στις 18:00, στο κυλικείο του θεάτρου της Ρεματιάς.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου προσκαλεί το κοινό για την παρουσίαση του βιβλίου «Δοκίμια για το τραγικό», του καταξιωμένου καθηγητή φιλοσοφίας Στέφανου Ροζάνη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Βασίλης Αλεξίου, καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Γιάννης – Παναγιώτης Βούλγαρης, συγγραφέας και Στέφανος Ροζάνης, φιλόσοφος, συγγραφέας. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Πόλυ Κρημνιώτη. 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Γεννήθηκε στην Κάρυστο της Εύβοιας. Σπούδασε μαθηματικά και φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και φιλοσοφία στο Καθολικό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας. Δίδαξε φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, στο Πανεπιστήμιο της Νέας Σορβόννης, καθώς και στο Τμήμα ΜΜΕ και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου.

Είναι συγγραφέας πολλών δοκιμίων, όπως «μουσική, ουτοπία και νεωτερικότητα», «Η ουτοπία και οι εικόνες της», «Σολωμικά», «Διανοούμενοι και νεωτερικότητα», «Ομοίωμα Δημοκρατίας». Το πλέον πρόσφατο βιβλίο του, «Δοκίμια για το τραγικό», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Γκόνη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet