Παρουσίαση βιβλίου «Παλαμηδίου 10» στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Χαλανδρίου
Print Friendly, PDF & Email
Βιβλίο-Εικαστικά

Παρουσίαση βιβλίου «Παλαμηδίου 10» στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Χαλανδρίου

Η πρωτοβουλία πολιτών Χαλάνδρι Ενάντια διοργανώνει παρουσίαση του βιβλίου «Παλαμηδίου 10», του σκηνοθέτη και συγγραφέα Φώτου Λαμπρινού, την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 στις 19:30 στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Χαλανδρίου (Φιλικής Εταιρείας 11, Χαλάνδρι).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο κ. Χρίστος Αλεξίου, πρώην καθηγητής του Πανεπιστήμιου του Birmingham και επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, ο κ. Αντώνης Μαούνης, αρχιτέκτονας, και ο συγγραφέας Φώτος Λαμπρινός. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Δημήτρης Κυρτάτας, καθηγητής του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας.

Η πρωτοβουλία πολιτών Χαλάνδρι Ενάντια σημειώνει για τους ομιλητές:

O Φώτος Λαμπρινός στο βιβλίο του παρουσιάζει τη δεκαετία του 1940 και ιδίως τον κόσμο των στελεχών και των διανοούμενων της αριστεράς και του Κ.Κ. μέσα από τις παιδικές του αναμνήσεις. Τον φωτίζει από μια ιδιαίτερη σκοπιά και μας βοηθάει να καταλάβουμε το γιατί, το πως, οι άνθρωποι αυτοί μπόρεσαν να βρεθούν επικεφαλής μιας επανάστασης.

Ο Χρίστος Αλεξίου, εκτός από ένας πολύ σημαντικός στοχαστής και επιστήμονας, είναι επίσης ένας από τους τελευταίους εν ζωή αντάρτες του ΕΛΑΣ, ο οποίος έζησε προσωπικά πολλές από τις καταστάσεις στις οποίες αναφέρεται ο συγγραφέας.

Ο Αντώνης Μαούνης έρχεται να προσθέσει τη ματιά της κατοπινής γενιάς, που όπως και η επόμενή της, είχε τη δυστυχία να έρθει πολύ αργά (ή πολύ νωρίς).

Με την προηγούμενη εκδήλωση μας («2008-2019: 11 χρόνια κομμάτια») και την τωρινή φέρνουμε σε αντιπαραβολή δύο δεκαετίες, μια αντιπαραβολή που ελπίζουμε να αποδειχθεί γόνιμη και να μας βοηθήσει, έστω κατ’ ελάχιστον, στο να απαντήσουμε το ερώτημα του Τσερνισέφσκυ: τι να κάνουμε;

Για όσους και όσες δεν καταφέρουν να έρθουν, θα υπάρχει live αναμετάδοση.

Παρουσίαση βιβλίου «Παλαμηδίου 10» / αφίσα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet