Προκλητική ερώτηση Παναγιώταρου για το Θέατρο Ρεματιάς
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

Προκλητική ερώτηση Παναγιώταρου για το Θέατρο Ρεματιάς

Μία προκλητική ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου σχετικά με το Θέατρο της Ρεματιάς προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Δήμου Χαλανδρίου, ο οποίος -με την ανακοίνωση που ακολουθεί- απαντά στις αιτιάσεις του εν λόγω βουλευτή.

Στις 29/5/2015 ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ερώτηση με θέμα: «Σχετικά με το Θέατρο της Ρεματιάς» στο Χαλάνδρι.

Σε αντίθεση με τα δεκάδες ψηφίσματα φορέων και κομμάτων, που κατήγγειλαν τον προκλητικό εμπρησμό του Θεάτρου, στη συγκεκριμένη ερώτηση δεν γίνεται καμία αναφορά στην εγκληματική ενέργεια, ούτε φυσικά η Χρυσή Αυγή εκφράζει τη συμπαράστασή της προς τους κατοίκους της πόλης και τη δημοτική αρχή.

Αντίθετα, αφού διατυπώνεται αόριστα ότι το Θέατρο κάηκε -ως να επρόκειτο περί φυσικής καταστροφής- η ερώτηση επικεντρώνεται στο καθεστώς λειτουργίας του Θεάτρου, επικαλούμενη ταυτόχρονα ανυπόστατες φήμες περί χρηματοδότησης του Δήμου, επέμβαση της πολεοδομίας κ.λπ.

Ενημερώνουμε λοιπόν τον κ. Παναγιώταρο και το κόμμα του ότι:

Το θέατρο λειτουργεί στο ίδιο σημείο για 35 ολόκληρα χρόνια, ενώ στο Προεδρικό Διάταγμα 659/Δ/1995 «Χαρακτηρισμός του χειμαρικού ρέματος Πεντέλης – Χαλανδρίου ως προστατευόμενου τοπίου, καθορισμός των ορίων και ζωνών προστασίας αυτού, επιβολή όρων, απαγορεύσεων και περιορισμών εντός αυτών» ορίζεται σαφώς ότι «επιτρέπεται η διαμόρφωση υπαίθριων χώρων για την διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων ή ημερήσιας αναψυχής», ενώ «εξακολουθούν να υφίστανται ειδικές χρήσεις, όπως εκκλησία και θέατρο». Άρα τα περί αυθαίρετης κατάληψης δασικής έκτασης είναι εντελώς ανυπόστατα.

Η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει εκταμιεύσει 50.000 ευρώ για την επισκευή ή την κατασκευή του Θεάτρου. Εάν το πράξει αυτό δεν θα αποτελεί «διευκόλυνση στο ταμειακό πρόβλημα το οποίο υπάρχει στον Δήμο», όπως ισχυρίζεται η Χρυσή Αυγή. Ο Δήμος Χαλανδρίου είναι από τους ελάχιστους δήμους της χώρας που δεν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Παρόλα αυτά δεκάδες φορείς και εκατοντάδες πολίτες έχουν ζητήσει να συμβάλλουν οικονομικά στην αποκατάσταση του θεάτρου, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη συμπαράστασή τους στον Δήμο και τον αποτροπιασμό τους για τη συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια, που οδήγησε στην καταστροφή του Θεάτρου, αλλά και σε μέρος της χλωρίδας του ρέματος.

Αποτελεί δέσμευση της δημοτικής αρχής το Θέατρο να αποκατασταθεί στην αρχική του μορφή και για αυτό θα ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες. Άλλωστε η πλήρης αποκατάσταση αποτελεί και αίτημα της πλειοψηφίας των κατοίκων της πόλης και όχι μόνο, ανεξάρτητα από το πολιτικό κόμμα που επιλέγουν.

Θα αποτελούσε τεράστια έκπληξη για μας αν το κόμμα, το οποίο απασχολεί τη Δικαιοσύνη, δήλωνε ξεκάθαρα ότι καταδικάζει τον εμπρησμό του Θεάτρου και συμπαραστεκόταν στον αγώνα του Δήμου για την αποκατάστασή του. Όμως οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η άκριτη υιοθέτηση φημών ή ανυπόστατων δεδομένων εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα των εμπρηστών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet