Προσβάσιμη σε ΑμεΑ παράσταση σύγχρονου χορού στη Ρεματιά Χαλανδρίου στις 23/7
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

Προσβάσιμη σε ΑμεΑ παράσταση σύγχρονου χορού στη Ρεματιά Χαλανδρίου στις 23/7

Την προσβάσιμη στο περιεχόμενο παράσταση σύγχρονου χορού «Mind the gap» από την ομάδα Dagipoli Dance Co, παρουσιάζει το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2021 – Νύχτες Αλληλεγγύης, την Παρασκευή 23 Ιουλίου.

Η Dagipoli Dance Co είναι μια ομάδα σύγχρονου χορού, ο πυρήνας της οποίας αποτελείται από ανάπηρα άτομα ενώ το έργο της στο σύνολό του είναι ένα συγκρουσιακό παιχνίδι που επιβάλλει στον θεατή να βγει απ’ τη βολική θέση του παθητικού παρατηρητή, να δοκιμάσει τα όρια και τις αντοχές του και να παλέψει με τα στερεότυπα και τους δαίμονές του. Στην πορεία της, από τον Μάιο του 2004 που δημιουργήθηκε έως σήμερα, η ομάδα αναγνωρίσθηκε και καταξιώθηκε από το ευρύ κοινό, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, συμμετέχοντας ισότιμα σε δεκάδες διεθνή φεστιβάλ και παρουσιάζοντας κατά μέσο όρο 15 παραστάσεις το χρόνο σε πολύ μεγάλα και σημαντικά θέατρα σε όλον τον κόσμο, επισημαίνουν οι διοργανωτές.

  • Σύλληψη-χορογραφία: Γιώργος Χρηστάκης.
  • Μουσική σύνθεση-εκτέλεση: Κώστας Λειβαδάς.
  • Φωτισμοί: Γιώργος Καρακουλάκης.
  • Χορεύουν: Ειρήνη Μαυροματάκη, Φαίη Μάλαμα, Κλητώ ΤσιγκρήΦανή Παρλή, Ελένη Κοντζίλα, Μαρία-Ζωή Τερζοπούλου, Σωτήρης ΤαχτσόγλουMario-Sergio Bushi και Γιώργος Χρηστάκης.
  • Αφήγηση: Άννα-Μαρία-Ελευθερία Ματζουράνη, Αναστάσης Κολοβός.
  • Διάρκεια: 60′.

Προσβάσιμη παράσταση χορού. Θα πραγματοποιηθεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και ενδογλωσσικούς υπέρτιτλους για (Κ)κωφούς/ές και βαρήκοους/ες. Με την πιστοποίηση της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών.

Στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα αναπήρων. Η πρόσβαση για άτομα με κινητικές βλάβες είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

  • Ελεύθερη είσοδος μόνο με δελτίο εισόδου από το viva.gr
  • Ώρα έναρξης: 9μ.μ.

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο υπάρχει προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΤΑΣΕΗ).

Τοποθεσία: Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet