«Τετράδια Ονείρων» της Ζυράννας Ζατέλη στη Λέσχη Ανάγνωσης Χαλανδρίου
Πολιτισμός

«Τετράδια Ονείρων» της Ζυράννας Ζατέλη στη Λέσχη Ανάγνωσης Χαλανδρίου

Στο πλαίσιο της Λέσχης Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Χαλανδρίου επιλέχθηκε για τον μήνα Φεβρουάριο του 2018 η ανάγνωση του βιβλίου «Τετράδια Ονείρων» της Ζυράννας Ζατέλη.

Η συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018, στις 18:30, στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Χαλανδρίου (Φιλικής Εταιρείας & Τομπάζη 18, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6820464).

Καλεσμένη της Λέσχης η συγγραφέας του βιβλίου, Ζυράννα Ζατέλη.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ονειρα!!! Μέσα από τα κείμενα της Ζυράννας  Ζατέλη ο αναγνώστης αισθάνεται να μπαίνει σε έναν άλλο κόσμο. Αυτόν τον τόσο αφανή αλλά πλούσιο κόσμο που φιλοξενούμε όλοι μέσα μας άλλοτε σκοτεινό, άλλοτε λαμπερό, αλλά πάντα γεμάτο νοήματα, επιθυμίες, εμμονές, φόβους, προτροπές, συμβουλές, παραινέσεις και προφητείες. Έναν κόσμο που μοιάζει σαν μέσα στα όνειρα να συναντώνται δύο. Ο πραγματικός και ο άλλος. Ο πιο ισχυρός που διαμορφώνει και τον πραγματικό. Αυτός ο σκοτεινός κόσμος του υποσυνειδήτου και των ονείρων μας.

Όμως η  Ζυράννα Ζατέλη στο βιβλίο της αυτό, αν και μοιάζει να είναι παραμυθένια η παρουσίαση των ονείρων της, δεν καταφέρνει να κρύψει την άγρυπνη αγωνία του συγγραφέα να «βλέπει» και να καταγράφει πρόσωπα, τοποθεσίες και ονόματα άγνωστα και διαφορετικά για να τα ζωντανέψει μετά στις σελίδες κάποιου βιβλίου. Στα όνειρά της, αν και αόρατη, εμφανίζεται τρυφερή και διψασμένη για όλον αυτό τον κόσμο που συναντιέται μαζί του. Στέκει εκεί, κάτω από το φως των ονείρων και με γλώσσα ποιητική, αποτυπωμένη με την  αρχοντιά της πολυτονικής γραφής, και με διάθεση αφοπλιστικά αφτιασίδωτη διηγείται. Έτσι, παρουσιάζει ένα άλλο πρόσωπο του εαυτού της, άγνωστο στον αναγνώστη της, γεμάτο από θαυμασμό, συστολή, ευγνωμοσύνη και τρυφερότητα προς αυτόν τον άυλο κόσμο που της φανερώνεται χωρίς απαιτήσεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet