«Χάιντι, το κορίτσι των βουνών» στο Φεστιβάλ Ρεματιάς
Πολιτισμός

«Χάιντι, το κορίτσι των βουνών» στο Φεστιβάλ Ρεματιάς

Η θεατρική παράσταση «Χάιντι, το κορίτσι των βουνών» παρουσιάζεται στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, την Πέμπτη 10 Ιουλίου, στο πλαίσιο του 33ου Φεστιβάλ Ρεματιάς του Δήμου Χαλανδρίου.

Το έργο της Γιοχάνα Σπίρι που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από μικρά και… μεγάλα παιδιά, προσεγγίζει σύγχρονα παιδαγωγικά ζητήματα. Αναδεικνύει σύγχρονα παιδαγωγικά ζητήματα, όπως την αλληλεγγύη και την άρση των προκαταλήψεων και των αποκλεισμών μέσα από την κατανόηση της διαφορετικότητας του άλλου. 

Στιγμιότυπο από τη θεατρική παράσταση «Χάιντι, το κορίτσι των βουνών»Το συναισθηματικό δέσιμο που ορθώνει τείχος προστασίας γύρω από τις αθώες παιδικές ψυχές, οι μυστικοί κώδικες που αναπτύσσονται με τους ανθρώπους της μεγαλύτερης γενιάς, αλλά και η αγάπη για τη φύση και η δύναμη της φύσης που τόσο έχει ξεχαστεί από το σύγχρονο τρόπο ζωής στις μεγαλουπόλεις, είναι μερικά μόνο από αυτά τα ζητήματα. Μα πάνω απ΄ όλα διδάσκει στα παιδιά πως το μεγαλύτερο όπλο κατά των διακρίσεων και των αποκλεισμών στην εποχή μας, είναι η αγάπη και η συντροφικότητα που θέτει τις βάσεις για καλύτερους κοινωνικούς και φιλικούς δεσμούς.

Η παράσταση «Χάιντι, το κορίτσι των βουνών» είναι χαρούμενη, αισιόδοξη και έχει πολύ χορό, τραγούδια, διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι και έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, www.e-yliko.gr.

Δυο λόγια για το έργο

Η ορφανή Χάιντι πηγαίνει να μείνει στο βουνό με τον γκρινιάρη παππού της που ποτέ δεν είχε γνωρίσει. Οι δυο τους όμως μαθαίνουν με τον καιρό να αγαπούν ο ένας τον άλλο. Ωστόσο η ήρεμη ζωή τους αναστατώνεται με την άφιξη της θείας της Χάιντι που την πιέζει να αποδεχθεί μία ζωή μακριά από τον παππού της και τον Πέτερ για να βρεθεί στο σχολείο, δίπλα στην αυστηρή Φρόιλαιν Ροτενμάιερ και την μικρή Κλάρα. Η απουσία όμως του παππού της είναι μεγάλη και η ηρωίδα μας λαχταρά τη στιγμή που θα ξαναγυρίσει κοντά του.

Συντελεστές

Συγγραφέας: Γιοχάνα Σπίρι
Διασκευή- Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης
Μουσική: Σταύρος Τσουμάνης
Σκηνικά: Εμμανουέλα Τζαμπίρα
Φωτισμοί: Ανδρέας Γκιουλάτος
Γραφιστικός σχεδιασμός: Αντώνης Λαμπρόπουλος

Παίζουν

Χάιντι: Βίβιαν Κοντομάρη
Παππούς – Σεμπάστιαν: Χρήστος Τριπόδης
Πέτερ – Φροϊλάιν Ροτενμάιερ – κ. Ζέζεμαν: Πανάγος Ιωακείμ
(Θεία Ντέντε – Ασπρούλα – Κλάρα- Γιαγιά: Τσαμπίκα Φεσάκη 
Παραγωγή: ΜΕΘΕΞΙΣ

Η παράσταση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα.

Ώρα Έναρξης: 21:00 (Διάρκεια : 75′)

Τιμές Εισιτηρίων:

  • Κανονικό: 9 ευρώ
  • Εισιτήριο ανέργων & προπώληση: 6 ευρώ

Προπώληση

Viva.gr 11876, Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός και Βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης» (Ανδ. Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6800644).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet