«Χαλασοχώρηδες» και «Mr and Mrs Bubble» στο Θέατρο Ρεματιάς
Πολιτισμός

«Χαλασοχώρηδες» και «Mr and Mrs Bubble» στο Θέατρο Ρεματιάς

Η 1η Συνάντηση Αλληλέγγυων Καλλιτεχνών με τίτλο «Our Festival» παρουσιάζεται από τη Δευτέρα 14 έως την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015 στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς.

Συγκεκριμένα την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015 θα παρουσιαστούν οι παραστάσεις «Mr and Mrs Bubble» και «Χαλασοχώρηδες».

«Mr and Mrs Bubble»

Ώρα έναρξης: 19:30

Πρόκειται για μια διαδραστική performance σαπουνόφουσκας από μια ομάδα έκπτωτων τσιρκολάνων. Μια παρέα ξυλοπόδαρων, ακροβατών, ηθοποιών και χορευτών αφήνουν για λίγο τα ξυλοπόδαρα και τις παραστάσεις τους στο τσίρκο και αποφασίζουν να ανακαλύψουν το μεγάλο μυστικό της ευτυχίας. Κάποιος τους είπε πώς για να το αναζητήσουν πρέπει να κάνουν ένα μεγάλο ταξίδι. Εκείνοι δεν είχαν παρά να ακολουθήσουν τη συμβουλή και δρόμο πήραν, δρόμο άφησαν… έπεσαν πάνω στη σαπουνοφουσκογιορτή!

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα θεματικό show γεμάτο τεράστιες σαπουνόφουσκες που ζωντανεύει και ενεργοποιεί το παραμυθιακό, τη φαντασία, το όνειρο. Με στοιχεία και αναφορές στο τσίρκο, οι χαρακτήρες ντύνονται γιορτινά, φορώντας τις ξωτικίστικες μυτούλες τους, ανεβαίνοντας στα πανύψηλα ξυλοποδαράκια τους, σκορπίζοντας εκατομμύρια σαπουνόφουσκες.

Ένα διαδραστικό παιχνίδι που εξελίσσεται καθ΄ όλη τη διάρκεια του show ανάμεσα σε κοινό και καλλιτέχνες και σκορπά χαμόγελα και άπειρη μαγεία.

Ηλικίες: 0-120 χρονών
Αριθμός συμμετεχόντων: 2 ++

«Χαλασοχώρηδες»

Ώρα έναρξης: 21:30

Το 1892 (έναν χρόνο πριν την πτώχευση του ΄93) δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Ακρόπολις» το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Οι Χαλασοχώρηδες».

Η ιστορία διαδραματίζεται στο νησί την τελευταία εβδομάδα βουλευτικών εκλογών.

Ο Παπαδιαμάντης σατιρίζει τα πολιτικά και εκλογικά ήθη της εποχής και προβάλλει τις παθογένειες του νέου ελληνικού κράτους, παρουσιάζοντας με κωμικό τρόπο την αναστάτωση και τον εκφυλισμό της τοπικής κοινωνίας τις ημέρες των εκλογών.

Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί.

Υπάρχουν απλώς άνθρωποι που συμμετέχουν σ΄ ένα παιχνίδι ανταγωνισμού και επιβίωσης.

Ψηφοφόροι και ψηφοθήρες έχουν μπροστά τους λίγες μέρες για να κερδίσουν όσα περισσότερα μπορούν…

«Η φιλοδοξία είναι η νόσος των χορτάτων, η λαιμαργία είναι των πεινασμένων το νόσημα».

Σκηνοθεσία: Κώστας Παπακωνσταντίνου
Σκηνικά-κοστούμια: Λυδία Κοντογιώργη
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
Σχεδιασμός φωτισμών: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Επιμέλεια κίνησης: Μαργαρίτα Τρίκκα
Ερμηνεύουν: Ελισσαίος Βλάχος, Παύλος Εμμανουηλίδης, Ροζαμάλια Κυρίου, Αγγελική Μαρίνου, Δημοσθένης Ξυλαρδιστός, Κώστας Παπακωνσταντίνου, Παναγιώτης Σούλης.

Φωτογραφίες: Νίκος Βαρδακαστάνης/Studio 112

Είσοδος ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet