Άστραψεν η Ανατολή… γέμισε η Ρεματιά
Πολιτισμός

Άστραψεν η Ανατολή… γέμισε η Ρεματιά

Σε ένα κατάμεστο θέατρο «άνοιξε» τις «Νύχτες Αλληλεγγύης» χθες, Κυριακή 3 Ιουλίου 2016, η Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου με την παράσταση «Άστραψεν η Ανατολή», την πρώτη εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2016.

Η προσέλευση του κοινού ξεκίνησε από νωρίς και μέχρι την ώρα έναρξης της εκδήλωσης ο κόσμος είχε «πλημμυρίσει» το Θέατρο της Ρεματιάς καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που στάθηκαν όρθιοι προκειμένου να παρακολουθήσουν την πρωτότυπη μουσικοχορευτική παράσταση της Ένωσης Ηπειρωτών Χαλανδρίου.

Η εκδήλωση ήταν ένα μαγευτικό ταξίδι από τη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη, στην Πρέβεζα και τα Γιάννενα μέσα από την παρουσίαση ενός ιδιαίτερου μουσικού ιδιώματος που συμπλέκει ηπειρώτικα, ανατολίτικα και δυτικότροπα στοιχεία. Νέοι, ηλικιωμένοι αλλά και μικρά παιδιά έκαναν αισθητή την παρουσία τους στη γιορτή καθώς με τη λήξη της προγραμματισμένης παρουσίασης, το κοινό, στο οποίο οι διοργανωτές είχαν προσφέρει τσίπουρο με την είσοδό του στο θέατρο, συμμετείχε στον χορό.

Το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2016, που ξεκίνησε επίσημα την 1η Ιουλίου με την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, συνεχίζεται αύριο, Τρίτη 5 Ιουλίου 2016, με την παράσταση «Πατριδογνωσία ή τίποτα πια δεν είναι για συγγνώμη» με τον Γεράσιμο Γεννατά. Πρόκειται για μια ακόμη παράσταση με ελεύθερη είσοδο στην οποία το κοινό καλείται να συνεισφέρει με τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς: Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου.

Στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης με αυτοκίνητο για τα άτομα με κινητική αναπηρία καθώς και τουαλέτα ΑμεΑ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet