31 στιγμές στον χρόνο… του Χαλανδρίου
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτισμός

31 στιγμές στον χρόνο… του Χαλανδρίου

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Ιδρύματος Ζήση και σε μια συγκινησιακή και νοσταλγική ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Απριλίου 2017, η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου «31 στιγμές στον χρόνο, Ιστορικές διαδρομές Ορθοδοξίας στο Χαλάνδρι», του δημοτικού συμβούλου Χαλανδρίου, Κώστα Αγγελή.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με την προβολή ενός βίντεο που έδωσε το έναυσμα και προϊδέασε για το περιεχόμενο του βιβλίου.

Ακολούθησε ανάλυση του βιβλίου από τον σεβασμιώτατο επίσκοπο Θερμοπυλών, κ. Ιωάννη, ηγούμενο της Ιεράς Μονής Πεντέλης, τον δημοσιογράφο Δημήτρη Στάμου και τον σύμβουλο του Διεθνούς Οργανισμού Ευρωπαϊκού Δημοσίου Δικαίου και θεολόγο, Πάτροκλο Γεωργιάδη. Τη συζήτηση συντόνισε η εκπαιδευτικός – θεολόγος, Αφροδίτη Κορναράκη.

Στις 31 στιγμές – κεφάλαια του βιβλίου, τοποθετούνται οι 11 ενορίες, κατά σειρά ίδρυσης και ακολουθούν χρονολογικά οι 16 ναοί του Χαλανδρίου, καθώς και οι δύο «χαμένοι» στον χρόνο. Η στιγμή – κεφάλαιο 1 ανήκει στην Ιερά Μονή Πεντέλης, ενώ η στιγμή – κεφάλαιο 31 αφιερώνεται στα εικονοστάσια των δρόμων του Χαλανδρίου.

Ένα πολύμηνο οδοιπορικό στον χρόνο, στον χώρο, στο χθες, στο σήμερα των ναών της πόλης του Χαλανδρίου.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία τους πλήθος κόσμου, καθώς και οι ιερείς του Χαλανδρίου: π. Πατρίκιος Καλεώδης, π. Σπυρίδων Παπαποστόλου, π. Άγγελος Πετριτσόπουλος (από τον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου), π. Χρύσανθος Παπαποστόλου και π. Ιωάννης Αγγελιδάκης (από τον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου), π. Λάμπρος Ανδρεάκης (από τον Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου), π. Αντώνιος Πινακούλας (από τον Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονα) και ο π. Ιωάννης Τραντάς.

Επίσης, παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, οι πρώην δήμαρχοι Γιώργος Κουράσης και Κώστας Παττακός, ο αντιδήμαρχος Σέργιος Γκάγκας, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Γιώργος Θωμάς, Ελένη Νιώτη, Μιχάλης Κόσσυβας, Τάκης Λαμπρόπουλος, Ευγενία Κατούφα, Γιώργος Λιερός, Παναγιώτης Τζούρας.

Ακόμη, οι τ. υπουργοί Νίκος Δένδιας και Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής και πρώην δήμαρχος Πεύκης, Παύλος Καμάρας, ο τ. αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα, Κώστας Μανιάτης, και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Κώστας Κυρανάκης.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλλιγράφος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet