Σ. Ρούσσος: H υπογραφή του νέου ΓΠΣ επιλύει εξαιρετικά σημαντικά θέματα στο Χαλάνδρι
Χαλάνδρι

Σ. Ρούσσος: H υπογραφή του νέου ΓΠΣ επιλύει εξαιρετικά σημαντικά θέματα στο Χαλάνδρι

«Γεγονός είναι η υπογραφή του νέου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της πόλης μας. Πρόκειται σίγουρα για το μεγαλύτερο θέμα που επιλύεται στο Χαλάνδρι τα τελευταία 20 χρόνια, μιας και οι συζητήσεις για την ανάγκη αναθεώρησης του παλαιού ΓΠΣ (που ίσχυε από το 1989) είχαν ξεκινήσει στις αρχές του 2000, ενώ η μελέτη αναθεώρησης άρχισε το 2005», όπως αναφέρει ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, ο κ. Ρούσσος σημειώνει:

Η υπογραφή του αποτελεί δικαίωση της επίπονης προσπάθειας του Δήμου τα τελευταία χρόνια. Επιλύει εξαιρετικά σημαντικά θέματα της πόλης και ανοίγει τον δρόμο για την ένταξη στο Σχέδιο Πόλης των ξεχασμένων περιοχών του Πεύκου Πολίτη και της ζώνης των 250 μέτρων γύρω από το κοιμητήριο.

Το αναθεωρημένο ΓΠΣ είναι ένα ισχυρό αναπτυξιακό εργαλείο, που θα καθορίσει τη μορφή της πόλης τουλάχιστον για την επόμενη 15ετία!

Οι προβλέψεις του για την κατοικία, τις επιχειρήσεις, το περιβάλλον, τις μεταφορές, τους χώρους πρασίνου, άθλησης και εκπαίδευσης θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών τις επόμενες δεκαετίες. Θωρακίζει τις περιοχές κατοικίας από οχλούσες χρήσεις. Ενισχύει την προστασία της Ρεματιάς και του ρέματος Βριλησσού, αυξάνοντας τους χώρους πρασίνου στην πόλη. Κατοχυρώνει περαιτέρω τα 30 στρέμματα που απέκτησε ο Δήμος το 2016 στο Νομισματοκοπείο ως χώρο αθλητισμού και πρασίνου. Αποκλείει κερδοσκοπικές πιέσεις στα 67 στρέμματα της Ριζαρείου και στα 27 στρέμματα του Χατζηκώνστα, ενώ τακτοποιεί εκατοντάδες πολεοδομικές εκκρεμότητες σε όλο το Χαλάνδρι.

Η πολύχρονη προσπάθεια απαίτησε άπειρες ώρες δουλειάς, συσκέψεων, συνεδριάσεων, επαφών στην οποία πήραν μέρος δεκάδες αιρετοί, επιστήμονες, στελέχη του Δήμου, της Περιφέρειας, του υπουργείου Περιβάλλοντος κ.λπ.

Τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, Κ. Νότα, Χ. Μπαζάκα, Γ. Παπαδόπουλου, Α. Υψηλάντη, στην ειδική συνεργάτη δημάρχου κ. Φ. Βαταβάλη για την αρτιότητα των επεξεργασιών, την εργατικότητα και την υπομονή τους. Στους αντιδημάρχους Κ. Γερολυμάτο και Ε. Χριστούλη που πίστεψαν, επέμειναν και ολοκλήρωσαν μια πολύ απαιτητική εργασία. Στις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου που ενέκριναν με μεγάλη πλειοψηφία τις προτεινόμενες, από τη διοίκηση, αλλαγές τον Μάρτιο του 2017. Στον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Ν. Ταγαρά, για τα άμεσα αντανακλαστικά και την ταχύτητα υπογραφής του νέου Γενικού Πολεοδομικού. Στον νυν γ.γ. του ΥΠΕΝ, κ. Θ. Μπακογιάννη και σε όλα τα στελέχη του ΥΠΕΝ για την αμέριστη βοήθεια και υποστήριξη σε κάθε φάση του έργου. Στον περιφερειάρχη κ. Γ. Πατούλη και στον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο κ. Α. Κατσιγιάννη για τη γενναία υποστήριξη των θέσεων του Δήμου στο Μητροπολιτικό Συμβούλιο πριν μερικούς μήνες. Στην τέως περιφερειάρχη κ. Ρ. Δούρου για την υποστήριξη και την έγκριση με μεγάλη πλειοψηφία της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων τον Νοέμβριο του 2019. Στην πρώην γ.γ. του ΥΠΕΝ κ. Ρ. Κλαμπατσέα για την αμέριστη υποστήριξη της επίπονης προσπάθειας.

Συνεχίζουμε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet