Απόδραση στα… Βόρεια: 4+1 escape rooms για αξέχαστο παιχνίδι!
Έξοδος-Ψυχαγωγία

Απόδραση στα… Βόρεια: 4+1 escape rooms για αξέχαστο παιχνίδι!

Μπορεί οι γιορτές να πέρασαν, ποιος είπε, όμως, ότι πέρασε η διάθεση για παιχνίδι; Και πολύ περισσότερο, ποιος είπε ότι το παιχνίδι είναι μόνο για παιδιά; Μόνο που εδώ δεν θα αναφερθούμε σε κλασικά παιχνίδια, αλλά σε πιο μοντέρνα και… ιντριγκαδόρικα. Για παιχνίδια που μας μεταφέρουν σε άλλους χώρους, τόπους και εποχές, που θέλουν από μας παρατηρητικότητα, φαντασία, εξυπνάδα και ταχύτητα.

Θα μιλήσουμε για Escape Rooms ή (επί το ελληνικότερον) Δωμάτια Απόδρασης, ένα παιχνίδι που, πάνω απ’ όλα, θέλει καλή παρέα και διάθεση!

Τα Escape Rooms είναι χώροι ομαδικού διαδραστικού παιχνιδιού. Η παρέα, συνήθως από 2 έως 7 άτομα, μπαίνει σε ένα δωμάτιο, η πόρτα κλειδώνει και μετά έχει στη διάθεσή της συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο (συνήθως 60 λεπτά) για να βγει από αυτό. Για να το πετύχει, θα πρέπει να λύσει γρίφους και να κάνει συγκεκριμένες αποστολές, χρησιμοποιώντας στοιχεία που υπάρχουν στον χώρο. Αρκεί να τα βρει πρώτα, βεβαίως…

Το θέμα του δωματίου μπορεί να είναι οτιδήποτε και να σας μεταφέρει οπουδήποτε (και φυσικά μπορείτε να διαλέξετε ό,τι σας εμπνέει περισσότερο). Υπάρχουν δωμάτια με αστυνομικά θέματα, με κάστρα, με στοιχειωμένα σπίτια, με διαστημόπλοια, με φυλακές, με πεδία μάχης, με… τα πάντα!

Ακόμα ένα βασικό κριτήριο για την επιλογή μας είναι ο βαθμός δυσκολίας. Οι γρίφοι, λόγου χάρη, σε ένα Escape Room για αρχάριους είναι πιο βατοί, όπως ανάλογα βατοί είναι οι γρίφοι σε ένα δωμάτιο στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν και παιδιά. Πάντως, κάθε παιχνίδι παρακολουθείται από τον game master, δηλαδή από κάποιον που γνωρίζει το παιχνίδι και τις λύσεις του, ο οποίος παρακολουθεί την ομάδα από κάμερες και βοηθά όποτε χρειαστεί για να προχωρήσει η περιπέτεια.

Σε Escape Room μπορούν παίξουν παιδιά από 7 και πάνω, τα περισσότερα όμως ενδείκνυνται για ηλικίες 12 συν. Όσο για τις τιμές, εξαρτώνται από το μέγεθος της παρέας: όσο μεγαλύτερη η παρέα τόσο μικρότερο το κατ’ άτομο κόστος (επί της ουσίας, κάποιος κλείνει δωμάτιο και το κόστος επιμερίζεται ανάλογα).

Για αρχή, λοιπόν, σας προτείνουμε (και σας δίνουμε τις βασικές πληροφορίες για) 4+1 Escape Rooms στα Βόρεια Προάστια (ένα με διπλή παρουσία), για να κάνετε τις… συστάσεις με αυτό το είδος παιχνιδιού ή να ξαναδοκιμάσετε ή να εμπνευστείτε για κάτι διαφορετικό.

Σημειώστε ότι μπορείτε να κάνετε τις κρατήσεις σας online από τα sites των εταιρειών και φυσικά να ζητήσετε οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε για να σας… κλειδώσουν εν ειρήνη!

AthensClue Μαρούσι

Διαθέτει 5 δωμάτια, με περιπέτειες διάρκειας περίπου 70 λεπτών για 2-6 άτομα. Το κόστος κυμαίνεται στα 12-19 ευρώ ανά άτομο.

Λεωφόρος Κηφισιάς 125, τηλ. 210 6141050 / https://athensclue.gr/el/

Brainquest Escape Room

Διαθέτει 6 δωμάτια, με περιπέτειες διάρκειας 60-70 λεπτών για 2-7 άτομα. Οι τιμές κατ’ άτομο στα 10-18 ευρώ.

Λεωφόρος Κηφισιάς 265 (εντός στοάς Ζευς), Κηφισιά, τηλ. 211 216 6000 / http://www.brainquest.gr

The Box

Διαθέτει 5 δωμάτια, με περιπέτειες διάρκειας 60-70 λεπτών για 2-6 άτομα. Το κόστος κυμαίνεται από 10 έως 20 ευρώ το άτομο.

Λεωφόρος Ηρακλείου 197, Νέα Ιωνία (κοντά στον ΗΣΑΠ), τηλέφωνο 210 2799427 / http://escapethebox.gr

The MindTrap

Εφτά δωμάτια, με περιπέτειες 60 λεπτών για 2-6 άτομα. Οι τιμές κατ’ άτομο στα 10-20 ευρώ.

Κώστα Βάρναλη 10, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6899245, και Νικολάου Πλαστήρα 8, Μαρούσι, τηλ. 210 8050180 / www.themindtrap.com

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet