Διάλειμμα για… ψάρι και θαλασσινά
Επιχειρήσεις – Αγορά

Διάλειμμα για… ψάρι και θαλασσινά

Λίγες μέρες πριν από το μπαράζ… κρεοφαγίας των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, εμείς πάμε στα Βόρεια της Αθήνας για ψάρι και θαλασσινά! Οι μεγαλύτεροι για να συγκρατήσουν καμιά… χοληστερίνη, οι μικρότεροι για να πρωτοτυπήσουν και όλοι γιατί υπάρχουν πολλά και καλά εστιατόρια για να νιώσουμε λίγο καλοκαίρι στην αρχή του χειμώνα.

Και μπορεί τα 6 εστιατόρια που προτείνουμε να μη βλέπουν θάλασσα, «κλέβουν» όμως τη φρεσκάδα της και την προσφέρουν στο πιάτο -για κάθε βαλάντιο και γούστο.

Το ουζερί του Μήτσου

Παλιό, κλασικό κι απέριττο, στην κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου. Απλά και κάτι παραπάνω από… τίμια πιάτα, με τις πιο κλασικές θαλασσινές γεύσεις.

Οι πιστοί του, πάντως, παραγγέλνουν τις γαρίδες του (που σερβίρονται σε στιλ… βουνό) και όσοι είναι στην περιοχή λένε ότι είναι πειρασμός για μεσημεριανό σκασιαρχείο απ’ τη δουλειά!

(Πλατεία Ελευθερωτών 8, Χαλάνδρι/τηλ.: 210 6840229)

Ο Καραβίδας

Ακόμα μία παραδοσιακή επιλογή που είναι σημείο αναφοράς για την περιοχή και όχι μόνο. Κι εδώ τα κλασικά θαλασσινά πιάτα, σε πλούσιες μερίδες και ωραίο τηγάνι.

Ίσως η πιο cool επιλογή για απογευματινό τσιμπολόγημα, ενώ για Κυριακή μεσημέρι κάντε ένα τηλεφώνημα πριν.

Bonus το κοντινό Άλσος Βεΐκου, για χωνευτικό περίπατο.

(Δεμιρδεσίου 89, Νέα Ιωνία/τηλ.: 210 2714585)

Ταξιδεύοντας… στα βόρεια

Ανεβαίνουμε πιο βόρεια για να βρούμε κάτι επίσης κλασικό κι αγαπημένο, σε ένα εστιατόριο με ατμόσφαιρα γειτονιάς -αλλά είναι κάτι παραπάνω.

Απλή, νησιώτικη διακόσμηση, που κάνει πιο καλοκαιρινά τα ωραία πιάτα. Μεγάλη ποικιλία από τσίπουρα (και κάβα γενικώς) συν γευστικότατα γλυκά.

 (Ευαγγελιστρίας 36, Ν. Ερυθραία/τηλ.: 210 6201572)

Ψάριστον

Σημείο αναφοράς για τα βόρειους λάτρεις του ψαριού. Κατ’ αρχάς για την… ασύμμετρη (ψαράδικη) διακόσμηση και διάταξη του χώρου. Και οπωσδήποτε για την απίστευτη ποικιλία ψαρικών και θαλασσινών, που καλομαγειρεύεται και σερβίρεται λαχταριστή.

Bonus η… εγκυκλοπαιδική μόρφωση: διαβάζετε τον κατάλογο και ρωτάτε συνεχώς «τι είναι αυτό;».

(Καλαβρύτων 16, Ν. Ηράκλειο / τηλ.: 210 2850746)

Ψαροκόκκαλο

Ωραία και φιλόξενη ατμόσφαιρα, σε έναν όμορφο χώρο, με πιο σύγχρονες πινελιές. Όμως, τα θαλασσινά και τα ψάρια είναι ολόφρεσκα, οι μερίδες μεγάλες και κάπως έτσι έχει εξελιχθεί σε κλασικό προορισμό για τους Βόρειους ψαρόφιλους.

(Ελ. Βενιζέλου 19, Μελίσσια/τηλ.:. 210 8077535

Scorpina

Κατηφορίζουμε για να μυηθούμε σε πιο σύγχρονο στιλ ψαροφαγίας. Τα θαλασσινά και τα ψάρια εδώ ετοιμάζονται και σερβίρονται σε πιο «πειραγμένους» (και άκρως γευστικούς) συνδυασμούς.

Πιάτα όπως οι παπαρδέλες με καραβίδες και το χταπόδι baby καραμελωμένο νομίζουμε ότι δίνουν τις εξηγήσεις που χρειάζονται!

(Γρηγορίου Ξενοπούλου 2, Νέο Ψυχικό/τηλ.: 210 6722223)

Οι φωτογραφίες είναι από τις σελίδες Facebook των καταστημάτων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet