Η Μεταμόρφωση της… γεύσης
Επιχειρήσεις – Αγορά

Η Μεταμόρφωση της… γεύσης

Η Μεταμόρφωση σε θέματα εξόδου – φαγητού είναι λίγο αδικημένη. Κάτι η γειτνίαση με πιο δημοφιλείς βόρειους προορισμούς, κάτι ο οξύς (ψηστικός!) ανταγωνισμός από τους πρόποδες της Πάρνηθας, δεν έχει γνωρίσει την προσοχή που ίσως αξίζει.

Εμείς σας δίνουμε πέντε καλούς λόγους για να πάτε και να… φάτε. Και κάτι μας λέει ότι θα φανούν αρκετοί για να ξαναπάτε.

Το Περαχώρι

Η αρχή με ένα μεζεδοπωλείο – ρακάδικο. Που ως ρακάδικο, φυσικά και δίνει έμφαση στην κρητική κουζίνα. Μεγάλη ποικιλία πιάτων και μεζέδων, με κρέας ή ψαρικά, για κάθε διάθεση και… ουρανίσκο.

Τη φήμη του, πάντως, την οφείλει λίγο παραπάνω στα μπιφτέκια του και στο μυδοπίλαφο.

(Ιωάννου Ράλλη 9, Μεταμόρφωση – τηλ. 210 2840953)

Boy Grill & Cuisine

Καλό και παραδοσιακού… καταλόγου ψητοπωλείο, σε έναν σύγχρονο και πολύ φροντισμένο χώρο.

Τι εννοούμε λέγοντας «παραδοσιακού καταλόγου»; Σημειώστε: κοντοσούβλι χοιρινό, εξοχικό, κοντοσούβλι, αρνί στη σούβλα, συκώτι μοσχαρίσιο, αλλά και προβατίνα, κοκορέτσι, γουρουνοπούλα…

Νομίζουμε ότι κρίνεται περιττή η αναφορά σε μπιφτέκια, σουβλάκια κ.λπ.!

(Τατοΐου 139, Μεταμόρφωση – τηλ. 210 2856900)

Γίδι

Συνεχίζεται η βόλτα στις κλασικές κι αγαπημένες ελληνικές γεύσεις με το Γίδι. Όπου Γίδι εστί… αρνί παϊδάκι, συκωταριά, μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα, μοσχίδα στα κάρβουνα και… σουβλακοσαλάτα.

Και πρόβατο μπούτι σιτεμένο σε βούτυρο. Μερακλίδικο!

(Λεωφόρος Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση – τηλ. 210 2828848)

Γκαζάδικο

Κλασικό ελληνικό μεζεδοπωλείο, με πολλές και εξαιρετικές επιλογές. Σπεσιαλιτέ του (μεταξύ άλλων) το τυροπιτάρι, το φουρνιστό, η τηγανιά κοτόπουλο, και φυσικά η σαλάτα με το όνομα του μαγαζιού.

Εξαιρετική ποικιλία κρασιών. Χρειάζονται κι άλλες συστάσεις;

(Ύδρας 3, Μεταμόρφωση – τηλ. 210 2828594)

Γενοβέφα

Στην περιοχή όταν λένε «Γενοβέφα» συνήθως εννοούν… φιλετάκια με ντομάτα -που είναι το must του καλού, κλασικού οικογενειακού ψητοπωλείου της Μεταμόρφωσης.

Φυσικά και υπάρχουν περισσότερα πράγματα για να ευχαριστηθεί κανείς το φαγητό του (όπως η σπαλομπριζόλα και το λουκάνικο), αν και φήμες λένε ότι φεύγοντας θα θυμάστε πολύ έντονα και την τυρόπιτα.

(Δεξαμενής 23, Μεταμόρφωση – τηλ. 210 2810674)

Οι φωτογραφίες είναι από τις σελίδες Facebook των καταστημάτων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet