Η Πεντέλη ανοίγει την… όρεξη
Επιχειρήσεις – Αγορά

Η Πεντέλη ανοίγει την… όρεξη

Η Πεντέλη είναι πολύ ωραίο βουνό. Προσφέρεται για χαλαρές βόλτες, για τρέξιμο, για αναρρίχηση (για τους πιο… αθλητές), για ωραίες στιγμές στη φύση γενικώς. Και η Μονή είναι κλασικός προορισμός -και όχι μόνο κυριακάτικος.

Το ερώτημα τώρα είναι: έπειτα από μια ωραία βόλτα στην Πεντέλη, πώς αναπληρώνουμε… θερμίδες; Απαντάμε αμέσως με τέσσερις εξαιρετικές στάσεις για φαγητό.

«Κρυστάλλης»

Η πρώτη στάση στην πλατεία της Πεντέλης. Απολαμβάνοντας τη ζεστασιά από το τζάκι, επιλέγετε ανάμεσα σε κοντοσούβλι, λουκάνικα, κοκορέτσι, γουρουνόπουλο και αρνάκι στη σούβλα.

Ανάλογα κλασικές ελληνικές οι επιλογές και στα ορεκτικά, στα ποτά και σε όλα.

(Πλατεία Αγίας Τριάδος 1 / τηλ. 210 6136838)

«Ο Τέλης»

Εξοχική ταβέρνα ετών… 120 (πρωτολειτούργησε το 1890). Ιδανική επιλογή για οικογένειες με πιτσιρίκια σε ηλικία… τρεχαλητού καθότι ο εξωτερικός χώρος είναι μεγάλος και με παιδότοπο). Πολύ λογικά, μια κλασική ταβέρνα έχει ανάλογα κλασικό μενού (αρνί σούβλας, παϊδάκια κ.λπ.) συν έξτρα… κλασικές επιλογές (όπως κουνέλι στιφάδο).

(έναντι Ιεράς Μονής/τηλ. 210 8040484)

«Νησιώτισσα»

Και ναι, μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη με ψαροφαγία! Τι κι αν είναι χειμώνας, τι κι αν είμαστε σε βουνό, μπορούμε να εντρυφήσουμε στο συμιακό γαριδάκι, στην ψητή σαρδέλα, στις κρασάτες σουπιές και σε πολλούς κρασομεζέδες και φρέσκα ψάρια.

(Λεωφόρος Πεντέλης 168/τηλ. 210 8032957)

«Χρύσανθος»

Κατηφορίζοντας προς τα Βριλήσσια, ακόμα μία στάση για κλασική ελληνική κρεοφαγία. Μενού σύντομο, απλό και κλασικά ελληνικό: φέτα, πατάτες, τζατζίκι, λουκάνικο, αρνί, μοσχάρι (κάτι παραπάνω θα σας πει εδώ η σταβλίσια μπριζόλα) -ποιος θέλει περισσότερα για να νιώσει… ευτυχισμένος;

Κρατήστε, πάντως, λίγο χώρο και για τα ωραία επιδόρπια!

(Μεταμορφώσεως και Κολοκοτρώνη 10/τηλ. 210 8043342)

Οι φωτογραφίες είναι από τις σελίδες των καταστημάτων στο FB

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet