Πέντε αυλές και… αυλές για να υποδεχτούμε το καλοκαίρι στα Βόρεια
Print Friendly, PDF & Email
Καφές-Ποτό-Φαγητό

Πέντε αυλές και… αυλές για να υποδεχτούμε το καλοκαίρι στα Βόρεια

Ιδιαίτερη μέρα η σημερινή 25/5 καθώς, έπειτα από δύο μήνες και παραπάνω, ανοίγουν και πάλι τα καφέ, τα εστιατόρια, τα μπαρ κ.λπ. Οι αιτίες γνωστές και βεβαίως δεν έχουν λείψει οι λόγοι προφύλαξης (δικής μας) και προστασίας (των άλλων): αυτή τη φορά, το «αραία-αραία» δεν είναι για να φαινόμαστε «καμιά… σαρανταρέα», αλλά για να απολαύσουμε τις τελευταίες βραδιές της άνοιξης με την υπευθυνότητα που επιβάλλει η συγκυρία της πανδημίας και για να υποδεχτούμε όμορφα και ασφαλώς το καλοκαίρι.

Όλα τα καταστήματα έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα που έχουν υποδειχθεί από τις αρχές (γι’ αυτό και οι φωτογραφίες του άρθρου δεν είναι ενδεικτικές) -εμείς ας ξανα-οπλιστούμε με καλή διάθεση, με λίγη υπομονή παραπάνω και ας επιλέξουμε τις πρώτες μας βόλτες στα Βόρεια.

«Φάνη Μεζέ»

Πρώτη στάση στον Χολαργό και στο «Φάνη Μεζέ». Η παλιά μονοκατοικία της γιαγιάς έχει γίνει ένα γλυκύτατο εστιατόριο. Ο δρόμος ήσυχος (πίσω από την εκκλησία της Φανερωμένης), η αυλή με πολύ χώρο και πράσινο και το φαγητό… εγγύηση, με επιλογές για κάθε διάθεση και γούστο. Και επειδή μιλάμε για καλοκαίρι, να σημειώσουμε το εξαιρετικό κρασί και τις ωραίες επιλογές από μπίρες και ούζο-τσίπουρο.

(Ασπασίας 91, Χολαργός/τηλ. 210 6511124)

«Dodo’s bar»

Συνεχίζουμε στην Αγία Παρασκευή και στο «Dodo’s bar», το οποίο επίσης δεν είναι ακριβώς «αυλή», αλλά το… έξω του είναι θερινότατο!

Χαλαρός και απλός χώρος, από το πρωί μέχρι το βράδυ, προσφέρεται για κουβεντούλα και για τσιμπολόγημα έως πολύ… τσιμπολόγημα. Και φυσικά για ποτό και για λίκνισμα στον ρυθμό cool ήχων.

(Ελβετίας 21, Αγία Παρασκευή/τηλ. 210 6000988)

«STOFFA»

Και Κηφισιά (δηλαδή πολύ ωραία βόλτα πριν και μετά) και υπέροχη αυλή και… συναρπαστικός κατάλογος.

Μιλάμε για το «STOFFA», το οποίο έχει φανατικούς πιστούς. Δώστε έμφαση στα πιάτα του με κρεατικά, αλλά και στα κοκτέιλ του.

(Βασιλίσσης Αμαλίας 20, Κηφισιά/τηλ. 210 8013853)

«Τα πεύκα»

Επιστροφή σε πιο… πατροπαράδοτες επιλογές και στην ταβέρνα «Τα πεύκα», στο Μαρούσι. Δηλαδή το κλασικό ελληνικό… κοψίδι, σε μεγάλες ποσότητες, με τα κλασικά ορεκτικά και με καλό κρασί.

Γιατί το ψήσιμο στο… κάρβουνο έχει άλλη χάρη και το κοκορέτσι δεν έχει εποχή!

(Χαϊμαντά 34, Μαρούσι/τηλ. 21 0802 2371)

«Το ψαροκόκκαλο»

Η τελευταία πρόταση είναι… εντελώς καλοκαιρινή, καθώς κάνουμε «stop» στα Μελίσσια για ψάρι στο «Ψαροκόκκαλο».

Η ποικιλία του μενού δεν θα αφήσει κάποιον παραπονεμένο, οι επιλογές από ούζο και τσίπουρο επίσης πολλές -συμπέρασμα: ό,τι πρέπει για βραδάκι καλοκαιρινό και… light.

(Λεωφ. Ελευθερίου Βενιζέλου 19, Μελίσσια / τηλ. 210 8077535)

(Οι φωτογραφίες είναι από τις σελίδες FB των καταστημάτων και δεν είναι ενδεικτικές της διαμόρφωσης των χώρων λόγω των έκτακτων μέτρων – κεντρική φωτό: Yiannis Papadimitriou from FreeImages)

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet