Ψαροταβέρνες για να υποδεχτούμε την Καθαρά Δευτέρα και όχι μόνο…
Καφές-Ποτό-Φαγητό

Ψαροταβέρνες για να υποδεχτούμε την Καθαρά Δευτέρα και όχι μόνο…

Τριήμερο εν όψει και κυριαρχεί η Καθαρά Δευτέρα. Αυτονόητη, λοιπόν, η υποδοχή της πρώτης μέρας της Σαρακοστής με ψαροφαγία, οπότε προτείνουμε 5 ψαροταβέρνες για τη… γευστική έξοδο της ημέρας.

Περισσότερες ιδέες, όμως, μπορείτε να βρείτε σε παλαιότερο θέμα μας –Διάλειμμα για… ψάρι και θαλασσινά- για να έχετε ακόμα πιο πολλές επιλογές.

Εξυπακούεται ότι είναι πολύ χρήσιμο ένα τηλεφώνημα πριν για κράτηση!

«Άδολο»

Μια πρόταση για πιο gourmet επιλογές, καθώς η κουζίνα των ψαριών και των θαλασσινών έχει εδώ πολλές σύγχρονες πινελιές -κάτι περισσότερο θα σας πουν πιάτα όπως το παστίτσιο τόνου με σιουφιχτά ή η πεσκανδρίτσα φρικασέ.

Στα συν και η μεγάλη ποικιλία από κρασιά του ελληνικού αμπελώνα.

(Ελαιών & Εχίνου 1, Ν. Κηφισιά, τηλ. 210 6205015)

«Βαρκούλες»

Παρεΐστικο περιβάλλον και κλασική προσέγγιση στις πλούσιες γεύσεις της ελληνικής θαλασσινής κουζίνας. Φρέσκα ψάρια ημέρας και πολλοί… θαλασσομεζέδες -οι κλασικοί, αλλά και πιο «πειραγμένοι»- ό,τι πρέπει για το κρασί ή για το τσίπουρο που θα διαλέξετε.

(Αλαίας 2, Νέα Ιωνία, τηλ. 213 0358767)

«Γάκιας»

Επιγράφεται «Καφενείον – Μεζετζίδικον» και ο χώρος μάς μεταφέρει σε παλαιότερες εποχές. Το μενού περιλαμβάνει απ’ όλα (δηλαδή και κρεατικά -χρήσιμο αν κάποιος μπόμπιρας… «ζε σέλει ψάρι»), αλλά λόγω της ημέρας θα διαλέξουμε ψητό καλαμάρι ή καλαμαράκι για να… κουτσοπιούμε το τσιπουράκι μας.

(Ευαγγελιστρίας & Κρήνης 8, Νέα Ερυθραία, τηλ. 210 6203934)

«Μπαρμπουνάκι»

Μπαρμπουνάκια και όχι μόνο: μια μεγάλη ποικιλία από μικρά ψάρια, όστρακα και γαρίδες – καραβίδες περιμένει να κάνει πιο εύγευστη την Καθαρά Δευτέρα. Ρωτήστε και για μεγάλα ψάρια -πάντα υπάρχει κάτι διαθέσιμο.

(Αγίας Βαρβάρας 66 & Λυκούργου 6, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6749999)

«Ψαράκια & Θαλασσινά»

Εδώ επίσης σας περιμένουν ολόφρεσκοι ψαρομεζέδες και… ψαροπιάτα. Κρατήστε μια σημείωση για το κριθαράκι γιουβέτσι με γαρίδες, ντομάτα και στακοβούτυρο, όπως και για τα φιλετάκια πέρκας με κανταΐφι και σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης.

(Κώστα Βάρναλη 5, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6855932)

Οι φωτογραφίες είναι από τις σελίδες FB των καταστημάτων

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet