Έρευνα απενοχοποιεί τις ξανθές
Επιστήμη & Τεχνολογία

Έρευνα απενοχοποιεί τις ξανθές

Έρευνα του Πανεπιστημίου Stanford της Καλιφόρνια, σύμφωνα με την οποία το χρώμα των μαλλιών βασίζεται σε ένα μόνο γράμμα του γενετικού κώδικα, απενοχοποιεί τις ξανθές και βάζει τέλος σε εμπαθή σχόλια περί μειωμένης νοημοσύνης, χαμηλού δείκτη ευφυΐας, αλλά και σε πολλά ανέκδοτα.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές η αλλαγή αυτού του ενός γράμματος του DNA θα μπορούσε να κάνει μια μελαχρινή, ξανθιά και το αντίστροφο «χωρίς να επηρεάζεται ο εγκέφαλος».

Σύμφωνα με την έρευνα, το χρώμα των μαλλιών δεν έχει καμία απολύτως σχέση με κανένα άλλο χαρακτηριστικό καταρρίπτοντας έτσι τους ισχυρισμούς ότι οι ξανθές έχουν χαμηλότερη νοημοσύνη.

«Ο γενετικός μηχανισμός που ελέγχει το ξανθό χρώμα στα μαλλιά δε μεταβάλλει τη βιολογία κανενός άλλου μέρους του σώματος» ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής  David Kingsley, σύμφωνα με τον βρετανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο MailOnline.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ακόμη ότι το γονίδιο που επηρεάζει τα ξανθά μαλλιά δεν σχετίζεται με το χρώμα των ματιών, υποδηλώνοντας ότι τα ξανθά μαλλιά και τα μπλε μάτια δεν είναι γενετικά συνδεδεμένα.

Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Nature Genetics.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet