Έτσι θα αφανιστεί η ανθρωπότητα: 7 φαινόμενα που μπορούν να καταστρέψουν τη Γη
Επιστήμη & Τεχνολογία

Έτσι θα αφανιστεί η ανθρωπότητα: 7 φαινόμενα που μπορούν να καταστρέψουν τη Γη

Την ώρα που οι φωτιές στην Αυστραλία κατέκαψαν χιλιάδες στρέμματα γης, σχεδόν 1 δισ. ζώα και πάνω από 25 ανθρώπους, γεννάται το ερώτημα αν η επόμενη καταστροφή θα είναι και η… τελευταία!

Λόγω της κλιματικής αλλαγής, σε συνδυασμό με την ανθρώπινη δραστηριότητα και άλλους παράγοντες, οι φυσικές καταστροφές γίνονται όλο και πιο κοινές.

Το Fox News καταγράφει επτά φαινόμενα που μπορεί να καταστρέψουν τη Γη και να αφανίσουν την ανθρωπότητα:

Ηφαίστειο Yellowstone

Το εθνικό πάρκο Yellowstone στο Γουαϊόμινγκ «στέκεται» στην κορυφή ενός εξαιρετικά επικίνδυνου ηφαιστείου που έχει πλάτος 70 χλμ.

Στο πάρκο έχουν συμβεί τρεις μεγάλες εκρήξεις στο… πολύ μακρινό παρελθόν, με την τελευταία να συμβαίνει πριν από 640.000 χρόνια.

Πέρυσι, η γεωλόγος δρ Τζέρσι Ζάμπα προέβλεψε ότι μία έκρηξη του Yellowstone θα αφάνιζε τις ΗΠΑ και θα μπορούσε να σκοτώσει 5 δισ. ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Το ηφαίστειο παραμένει ενεργό και μπορεί ανά πάσα στιγμή να εκραγεί.

Υπερτυφώνες

Ο τυφώνας «Ισαάκ» ανάγκασε 50.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους το καλοκαίρι του 2012 στο πέρασμά του από την Αϊτή έως τις ακτές του Κόλπου της Αμερικής.

Ο τυφώνας «Κατρίνα», η μεγαλύτερη φυσική καταστροφή στην ιστορία των ΗΠΑ, ήταν κατηγορίας 5, με συνεχείς ανέμους με ταχύτητα μεγαλύτερη των 297 χλμ/ώρα και ριπές 354 χλμ/ώρα.

Η κλιματική αλλαγή αναμένεται να προκαλέσει αύξηση των υπερτυφώνων, ένα φαινόμενο που κάποτε συνέβαινε μία στο τόσο και τώρα εμφανίζεται σχεδόν κάθε χρόνο με συνεχώς επιδεινούμενες συνέπειες.

Τσουνάμι στην Καραϊβική

Το ηφαίστειο Cumbre Vieja στο νησί La Palma στο αρχιπέλαγος των Καναρίων είναι, σύμφωνα με το BBC, «ασταθές».

Ο δρ Σάιμν Ντέι του Πανεπιστημίου του Λονδίνου πιστεύει ότι μια πλευρά του ηφαιστείου θα μπορούσε να βυθιστεί στον ωκεανό και αυτό θα προκαλούσε τσουνάμι το οποίο θα είχε καταστροφικά αποτελέσματα για την Καραϊβική.

Ηλιακή καταιγίδα

Στο… τσακ γλίτωσε από μία εξαιρετικά ισχυρή ηλιακή καταιγίδα η Γη το 2012, την τελευταία που συνέβη σε διάστημα 150 ετών.

Ο Ντάνιελ Μπέικερ του Πανεπιστημίου του Κολοράντο δήλωσε στη NASA ότι η καταιγίδα του Ιουλίου του 2012 ήταν τόσο δυνατή όσο η τελευταία του 1859.

Μια παρόμοια καταιγίδα που θα εκδηλωνόταν στη Γη θα ήταν καταστροφική, καθώς θα διέλυε το Διαδίκτυο και σχεδόν όλες τις επικοινωνίες και θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιές τρισεκατομμυρίων.

Πρόσκρουση αστεροειδούς στη Γη

Πολλοί επιστήμονες αποδίδουν την εξαφάνιση των δεινοσαύρων σε έναν αστεροειδή που έπεσε στη Γη.

Σύμφωνα με το How Stuff Works, «το 2028 ο αστεροειδής 1997XF11 θα πλησιάσει πολύ κοντά στη Γη, αλλά δεν θα τη χτυπήσει. Εάν όμως ένας αστεροειδής με ταχύτητα μεγαλύτερη από 48.000 χλμ/ώρα έπεφτε στη Γη, είναι πιθανό να εξαφανιζόταν η ζωή στον πλανήτη».

Επιδημία

Η επιδημία του ιού Έμπολα το 2014 σκότωσε 12.000 ανθρώπους και εξαπλώθηκε σε αρκετές ηπείρους μέσα σε λίγους μήνες.

Αυτή την εβδομάδα ο κοροναϊός που προέρχεται από την Κίνα έχει ήδη εξαπλωθεί στην Ιαπωνία, την Ταϊλάνδη, τη Νότια Κορέα και την Αυστραλία.

Στη σύγχρονη εποχή, η παγκοσμιοποίηση και τα αεροπλάνα «βοηθούν» τις ασθένειες να εξαπλώνονται πολύ πιο γρήγορα.

Θα μπορούσε να είναι θέμα χρόνου μια καινούργια επιδημία να προκαλέσει παγκόσμια καταστροφή.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet