Εγκυμοσύνη: Δείτε πως αλλάζει το σώμα της γυναίκας (βίντεο)
Print Friendly, PDF & Email
Επιστήμη & Τεχνολογία

Εγκυμοσύνη: Δείτε πως αλλάζει το σώμα της γυναίκας (βίντεο)

Η εγκυμοσύνη είναι μια πολύ όμορφη περίοδος για την γυναίκα. Είναι όμως και πολύ δύσκολη. Το σώμα της γυναίκας περνάει από τεράστιες αλλαγές. Και κάθε μια από αυτές μπορεί να είναι επίπονη με τον δικό της τρόπο.

Αυτό το βίντεο από το BodyCentre δείχνει όλες αυτές τις αλλαγές ανά τρίμηνο.

Πρώτο τρίμηνο:
Μέσα στον πρώτο μήνα, αν και δεν φαίνεται εξωτερικά στην κοιλιά σας, ορμόνες έχουν ήδη αρχίσει να “πλημμυρίζουν” τον οργανισμό. Το έμβρυο είναι ακόμα πολύ μικρό, αλλά, ήδη το σώμα αλλάζει. Οι μαστοί διογκώνονται (πρήζονται) και τους αισθάνεστε πιο ευαίσθητους. Κούραση, ναυτία και συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα είναι τα πρώτα απτά συμπτώματα.

Δεύτερο τρίμηνο:
Στο δεύτερο τρίμηνο της κύησης, η μήτρα αρχίζει να “φουσκώνει” και να προεξέχει από την λεκάνη. Τότε, θα αρχίσετε να αισθάνεστε τις πρώτες κινήσεις του εμβρύου στην μήτρα σας. Μέχρι το μέσον της εγκυμοσύνης, θα δείτε και το πρώτο εμφανές φούσκωμα στην κοιλιά και δεν θα μπορείτε πλέον να… κρύψετε το ότι περιμένετε παιδί.

Στο τρίτο και τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, το έμβρυο μεγαλώνει τόσο πολύ, ώστε αρχίζει η μήτρα να πιέζει τα υπόλοιπα όργανα και το έντερο προς τα επάνω. Γι΄ αυτόν το λόγο μπορεί να νιώθετε ότι σας “κόβεται η ανάσα” (από την πίεση των οργάνων στους πνεύμονες), ενώ ξεκινούν και οι πρώτες καούρες. Αυξημένη είναι πλέον και η πίεση στην ουροδόχο κύστη, οπότε θα νιώθετε την επείγουσα ανάγκη να πηγαίνετε στην τουαλέτα συχνά.

Τρίτο τρίμηνο:
Μετά τη γέννηση, όλες αυτές οι αλλαγές στο σώμα αναιρούνται, αλλά η μήτρα μπορεί να χρειαστεί μέχρι και δύο μήνες για να επανέλθει στο φυσικό της μέγεθος και θέση.

Πηγή: healthview.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2019
Powered by Wisenet