Το “Σπίτι του Μέλλοντος” θα… αποφασίζει για εμάς
Επιστήμη & Τεχνολογία

Το “Σπίτι του Μέλλοντος” θα… αποφασίζει για εμάς

Το όραμα της εταιρείας του για το «Σπίτι του Μέλλοντος» παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Samsung, Μπου-Κεούν Γιουν, στο πλαίσιο της IFA 2014, καλώντας τη βιομηχανία ηλεκτρονικών ειδών να συμφωνήσει σε συγκεκριμένα πρότυπα προκειμένου το μελλοντικό σπίτι να είναι σε θέση να καλύψει τις απαιτήσεις των ανθρώπων και να προσαρμόζεται στις ανάγκες και τον τρόπο ζωής τους.

«Το σπίτι του μέλλοντος δεν είναι μόνο τεχνολογία, ούτε είναι αυτοσκοπός να είναι έξυπνο και συνδεδεμένο», δήλωσε σχετικά. «Αφορά στην καινοτομία που είναι σχεδιασμένη με άξονα τον άνθρωπο. Αφορά στην τεχνολογία που βοηθά αθόρυβα, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των καταναλωτών την εκάστοτε στιγμή».

Ως μέρος του οράματος της Samsung για να γίνει το σπίτι του μέλλοντος πραγματικότητα, ο κ. Γιουν δήλωσε ότι το «Σπίτι του Μέλλοντος» θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ανθρώπων μέσα από τρία βασικά χαρακτηριστικά, με στόχο να είναι το σπίτι που νοιάζεται για τους ανθρώπους:

  • «Show me»: Θα μετατρέπει πολύπλοκα δεδομένα σε ξεκάθαρα και χρήσιμα, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να κάνουν καλύτερες επιλογές.
  • «Know me»: Θα μάθει τις ανάγκες των ανθρώπων και θα αναγνωρίσει τις συνήθειες του τρόπου ζωής τους.
  • «Tell me»: Θα προσαρμόζεται στις ανάγκες των ανθρώπων και θα παρέχει συμβουλές χωρίς ακόμα να έχουν ζητηθεί.

Ο κ. Γιουν ανέφερε ότι το κάθε σπίτι του μέλλοντος θα είναι σχεδιασμένο με βάσει τις διαφορετικές ανάγκες των ανθρώπων. Με αυτή τη λογική, το «Σπίτι του Μέλλοντος» δεν θα είναι μόνο ένα, αλλά δισεκατομμύρια, που είναι ειδικά σχεδιασμένα με βάση τις μοναδικές επιθυμίες και ανάγκες των εκάστοτε ανθρώπων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η Samsung θα αξιοποιήσει την έρευνα των έξι Εργαστηρίων Μελέτης του τρόπου ζωής, των έξι Ομάδων Προϊόντικής Καινοτομίας και των έξι Κέντρων Σχεδιασμού που διαθέτει σε όλο τον κόσμο, καθώς και τις στρατηγικές συμφωνίες με συνεργάτες της, για να κάνει το “Σπίτι του Μέλλοντος” πραγματικότητα.

Η Samsung ανακοίνωσε πρόσφατα την εξαγορά της SmartThings, μίας καινοτόμας ανοιχτής πλατφόρμας για την επόμενη γενιά έξυπνου σπιτιού. Μέσα σε περίπου δύο χρόνια, η SmartThings έχει ήδη δημιουργήσει ένα ενεργό οικοσύστημα που υποστηρίζει περισσότερες από 1.000 συσκευές και 8.000 εφαρμογές που έχουν δημιουργήσει οι κατασκευαστές συσκευών, οι εφευρέτες και οι προγραμματιστές.

Ο κ. Γιουν πρόσθεσε ότι το “Σπίτι του Μέλλοντος” δεν είναι πολύ μακριά και ότι οι αλλαγές που έρχονται θα είναι σημαντικές σε πολλούς τομείς: «Το ‘Σπίτι του Μέλλοντος’ δεν θα τονώσει μόνο τη βιομηχανία τεχνολογίας, αλλά θα δημιουργήσει επιπλέον θέσεις εργασίας και θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την κοινωνία – από ενεργειακή αποδοτικότητα μέχρι ασφάλεια και αυτονομία για έναν πληθυσμό στον οποίο ο μέσος όρος ηλικίας αυξάνεται. Μέσω της συνεργασίας της με εταιρείες της βιομηχανίας, η Samsung είναι σε θέση να ηγηθεί και να οδηγήσει αυτή τη μεταμόρφωση».

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet