Χαμηλότεροι δείκτες υγείας για τους χορτοφάγους
Επιστήμη & Τεχνολογία

Χαμηλότεροι δείκτες υγείας για τους χορτοφάγους

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι χορτοφαγικές δίαιτες συνδέονται με χαμηλότερους δείκτες υγείας και ποιότητας ζωής, παρ΄ όλο που οι χορτοφάγοι τείνουν να πιστεύουν ότι οι διατροφικές συνήθειές τους έχουν μεγαλύτερα οφέλη για την υγεία τους, συγκριτικά με εκείνους που καταναλώνουν κρέας.

Όπως επισημαίνει η έρευνα οι χορτοφάγοι επισκέπτονται τον γιατρό τους πιο συχνά από εκείνους που τρώνε κρέας και είναι πιο επιρρεπείς σε αλλεργίες, εμφάνιση καρκίνου και προβλήματα ψυχικής υγείας. Όσοι δεν καταναλώνουν κρέας διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο εμφάνισης αλλεργιών και 50% αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών προσβολών και καρκίνου, αναφέρεται ως απόρροια έρευνας που διεχήχθη στην ιατρική σχολή του Graz στην Αυστρία και δημοσιοποιήθηκε από το CBS Atlanta. Επιπλέον, είναι πολύ πιο πιθανό να εμφανίσουν κατάθλιψη και άγχος.

«Η μελέτη μας έδειξε ότι οι αυστριακοί ενήλικες που ακολουθούν χορτοφαγικές δίαιτες είναι λιγότερο υγιείς (σε ό,τι αφορά την εμφάνιση καρκίνου, αλλεργιών και ψυχικών διαταραχών), έχουν χαμηλότερη ποιότητα ζωής και λαμβάνουν περισσότερη ιατρική φροντίδα», αναφέρεται στο δημοσίευμα. Οι χορτοφάγοι είναι, όμως, πιο υγιείς σε κάποιους άλλους τομείς. Είναι, δηλαδή, πιο δραστήριοι και καταναλώνουν λιγότερο αλκοόλ, είναι λιγότερο πιθανό να καπνίζουν και έχουν την τάση να εμφανίζουν χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος, όπως αποδεικνύει η έρευνα της  ιατρικής σχολής του Graz στην Αυστρία.

Η έρευνα του αυστριακού πανεπιστημίου αποκάλυψε ακόμη ότι οι άνθρωποι υψηλού κοινωνικο-οικονομικού επιπέδου τείνουν να είναι χορτοφάγοι.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έρχονται σε αντίθεση με προηγούμενες μελέτες που ανέφεραν ότι το κόκκινο κρέας συνδέεται με μια σειρά προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου στο έντερο. Για τον λόγο αυτό οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα πως πρέπει να γίνουν περαιτέρω μελέτες, ώστε να επιβεβαιωθούν τα ευρήματά τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet