Άδ. Γεωργιάδης: Αν γεμίσει πάλι η Ερμού, τέλος το click away – Δεν θα πωλούνται παιχνίδια στα σούπερ μάρκετ
shutterstock
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Άδ. Γεωργιάδης: Αν γεμίσει πάλι η Ερμού, τέλος το click away – Δεν θα πωλούνται παιχνίδια στα σούπερ μάρκετ

«Εάν γίνει συνωστισμός με το click away, αν δούμε ότι γεμίζει πάλι η Ερμού, θα την κόψουμε την “παράδοση εκτός”» τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ έδωσε διευκρινίσεις για την πώληση παιχνιδιών στα σούπερ μάρκετ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης επανέλαβε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ότι αν με τη λειτουργία του λιανεμπορίου με click away, που τίθεται σε ισχύ από αύριο, Κυριακή, παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού στην Ερμού, η λειτουργία των καταστημάτων θα ανασταλεί.

Δεν υποκρίνομαι ότι το click away θα αντικαταστήσει το τζίρο των εορτών

«Η “παράδοση εκτός” δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κανονική λιανική πώληση, δεν υποκρινόμαστε κάτι τέτοιο, και γι’ αυτόν τον λόγο οι επιχειρήσεις με παράδοση εκτός θα εξακολουθούν να νοούνται κλειστές και θα λαμβάνουν τα προστατευτικά μέτρα της κυβερνήσεως σα να είναι κλειστές» επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

«Δεν υποκρίνομαι ότι η παράδοση εκτός θα αντικαταστήσει το τζίρο των εορτών» τόνισε.

«Θα γίνει στο αμέσως προσεχές διάστημα και Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, και Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6, που θα λάβει υπόψη της το μεγάλο μειωμένο τζίρο των εορτών, άρα o εμπορικός κόσμος που θα υποστεί την πολύ μεγάλη ζημία από τον τζίρο που θα χάσει, θα πάρει τη μερίδα του λέοντος από τα χρήματα των επιστρεπτέων προκαταβολών» ανακοίνωσε, παράλληλα με τα άλλα βοηθητικά μέτρα υπέρ των επιχειρήσεων. 

«Με το νέο ΕΣΠΑ και τους πόρους από το Ταμείο Ανάπτυξης ήδη εξετάζουμε πρόγραμμα πληρωμής των τόκων των ενήμερων επιχειρηματικών δανείων» ανακοίνωσε. 

Οι κανόνες λειτουργίας του click away

«Ο πελάτης δεν θα μπορεί να μπει στο κατάστημα» επανέλαβε. «Πολλά καταστήματα έχουν e-shop και τα περισσότερα ασύρματα POS… Πολύ λίγα δεν έχουν ασύρματα, και είναι εύκολη η απόκτησή τους από τις τράπεζες. Επιτρέψαμε και την τηλεφωνική παραγγελία, και τη χρήση POS. Δεν θα επιτρέψουμε φυσική επαφή πελάτη με το κατάστημα» είπε. 

«Πρέπει να έχεις πάνω σου την ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής και το email με την ώρα παραλαβής, θα δώσουμε ανοχή μια ώρα πριν μετά» αποσαφήνισε για τις μετακινήσεις. «Εάν υπάρχει πελάτης μέσα στο κατάστημα θα επιβληθούν ποινές» διεμήνυσε εκ νέου ο υπουργός.  

Με την παράδοση εκτός θα διευκολυνθούν και οι ταχυμεταφορές που έχουν μπλοκάρει από το μεγάλο όγκο των ανεκτέλεστων παραγγελιών πρόσθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Δεν θα πωλούνται παιχνίδια στα σούπερ μάρκετ

«Δεν θα επιτρέψουμε πώληση παιχνιδιών στα σούπερ μάρκετ, θα συνεχιστεί η απαγόρευση ως έχει. Πρέπει να βοηθήσουμε τα καταστήματα παιχνιδιών που κάνουν κανονικά περί το 30% του τζίρου τους στις εορτές να δουλέψουν με την παράδοση εκτός» τόνισε ακόμα.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet